EDİRNE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET COŞKUSU

Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, mezuniyet heyecanı yaşadı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulunu bitiren öğrenciler Balkan Kongre Merkezi’nde kep atarak mezun oldular.
2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 18 Mayıs 2019’da Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için Saygı Duruşu’nun ardından İstiklal Marşı ile başlayan törene, Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tammam Sipahi, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Enver Erdinç Dinçsoy, Keşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kök, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semiha Kartal, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrenciler ile veliler katıldı. 
Törende, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri mini bir konser verdi.
Mezuniyet töreninde konuşan Meslek Yüksekokulu birincisi Buse Demirkaya mezun olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek “Beni ve tüm arkadaşlarımı hüzünlendiren bir gündeyiz. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken bir diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. Her ayrılık yeni bir başlangıçtır. Şimdi nice anılar ve güzel duygularla gururlu ve bir o kadar hüzünlü bir şekilde okulumuza veda ediyoruz. Hepinizin huzurunda başarı öykümüzün gizli kahramanlarına teşekkür ediyorum. Başta değerli ailem olmak üzere yorulduğumuz ve pes ettiğimiz anda bizi yüreklendirdiği için tüm ailelere teşekkür ediyoruz. Hedeflerimize ulaşabilmemiz için bütün olanaklarınızı seferber ettiniz. İnanıyoruz ki bundan sonra da bizleri yalnız bırakmayacaksınız. Değerli hocalarımız bizlerin nitelikli yetişmesinde önemli rol oynadınız, hatalarımızı düzeltmenize yardımcı oldunuz. Bizden hiçbir desteğinizi esirgemediniz. Engin bilgilerinizle bizi aydınlattınız. Emeklerinizden dolayı hepinize tek tek teşekkür ediyoruz. Sevgili arkadaşlarım, bugün burada öğrendiğimiz bilgilerle bulunmamın haklı gururunu yaşıyoruz. Bütün arkadaşlarıma hayatları boyunca başarılar diliyorum.” dedi. 
Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayının hemen hemen tam ortasında ve güzel bir tesadüf gül mevsiminin başında ve yine çok güzel bir tesadüf 19 Mayıs 1919’un 100. Yıl dönümünde güzel bir tören için toplanmış bulunuyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri desteklerini esirgemeyen Üniversitemizin çok değerli Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na huzurunuzda kalbî şükranlarımı arz ediyorum.  Eğitim, günümüz dünyasının en önemli konularından biri olarak kabul ediliyor. Eğitim, geçmişte sadece bir yaşama hazırlık olarak düşünülürken ondan birkaç adım daha ileride adeta yaşamla bağ kurmanın en önemli meselesi olarak kabul edilmektedir. İnsanlığın var olduğu günden bugüne kadar uzanan süreçte eğitimin kıymet ve emniyeti her gün artarak günümüze ulaşmıştır. Eğitim bireylerin sosyal standart, inanç ve yaşamını sürdürebilmesi için gerekli olan bilgi, beceri ve anlayışın elde edildiği zaman dilimidir. Eğitim bize düşünmenin yolunu gösterir. İnsanın kıymetinin adeta para ile ölçüldüğü çağda eğitim için çabalamak, eğitime gönül vermek gerçekten meşakkatli bir iştir. Balkanların kapısı Edirne’de Ülkemizin batısındaki en güçlü ilim kalesi olan Trakya Üniversitesinin meslek yüksekokulu olarak temel hedefimiz eğitimin bu büyük önemini göz önünde tutarak öğrencilerimize meslek derslerinin başarılı bir şekilde öğretilmesinin yanı sıra onları hayata hazırlamaktır. Sevgili öğrenciler hayatınızda nice zorluklar olacaktır. Bunları aşmak için ihtiyacın olan tek şey mücadele ruhu, mücadele azmi ve kararlılıktır.” diyerek öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen akademisyenlere ve ailelere teşekkür etti.
Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, konuşmasının ardından okul birincisi Buse Demirkaya’ya plaket verdi. Okul birincisi tarafından mezuniyet kütüğüne plaket çakılması, mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ve meslek andının okunması ile tören son buldu. 
Haber: Engin Arda
Editör: Fırat Güngör
Fotoğraflar: Umut Kozakoğlu
Bu içerik 30.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 702 kez okundu.