EDİRNE AÇIK HAVA AMFİSİ GELECEĞİN MİMARLARINI YETİŞTİRİYOR

Osmanlı mimarisinin başlangıcından sonuna kadar gerçekleşen süreçte ortaya konan köprü, cami, külliye, kervansaray gibi eşsiz örneklerini bünyesinde barındıran Edirne, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin ufkunu açıyor. 

Açılışı Mimarlık Fakültesinde yapılan Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi iş birliğinde 11-15 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen "Kültür Mirası" konulu workshop çalışmasına tüm Türkiye'de 100'ün üzeerinde mimarlık fakültesi öğrencisi başvururken bunlardan sadece 40'ı kabul edildi. Gerçekleştirilecek olan eğitimde öğrenciler yarım gün teorik, yarım gün uygulamalı olarak Edirne'nin tarihini tanıma imkanı bulacaklar.

Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sennur Akansel, Kültür Mirası çalıştayına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek gerçekleştirdiği açılış konuşmasında çalıştay hakkında bilgi vererek öğrencilerin bünyesinde barındırdığı mimari eserlerin eşsizliğinden dolayı Edirne'yi yaşayarak öğrenebileceklerini,  Edirne’nin tarihi kültürel mirası bakımından büyük bir zenginliğe sahip olduğunu, mimarlık okuyanlar için bu kültürel zenginliklerin artı değer olduğunu vurguladı. Doç Dr. Aksel çalıştay sonunda atölyelerden çıkacak ürünlerin kentin turizm anlamındaki tanıtımına katkı sağlayacağını ifade etti.

"Kültür Mirası" konulu workshop Ülkemizden 25 farklı fakülteden 40 öğrencinin katılımı ile 11-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Öğrencilerimize bu workshop ile Edirne’nin sahip olduğu kültürel miras tanıtılacak ve öğrencilerimizin tarihi yapılar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları sağlanacaktır. Öğrenciler, teorik bilgilerin yanı sıra hocalar eşliğinde alanda yapılacak incelemeler ile tarihi yapılar hakkında detaylı bilgi edinecekler. Ayrıca workshopta mimari temsil alternatiflerini ifade eden kartpostal, afiş ve broşür tasarımlarının gerçekleştirileceği atölye çalışması yürütülecektir.

Edirne Valiliği ve Üniversitemiz iş birliğinde gerçekleştirilen bu workshopun tüm masrafları Edirne Valiliği tarafından karşılanırken öğrenciler alanında uzman hocalarımızdan bilgi alacaklar ve Edirne'yi yaşayacaklar. 
Bu içerik 11.09.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1124 kez okundu.