EDİRNE, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAYESİNDE ÖĞRENCİ BAŞKENTİ OLMA YOLUNDA

Trakya Üniversitesi, 50.000’e yaklaşan öğrencisi ve bugüne kadar yetiştirdiği binlerce başarılı mezunuyla Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alırken, Edirne’yi bir öğrenci başkenti yapma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın gerçekleştirdiği Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ) 2018 araştırmasının sonuçlarına göre Edirne, 86 puanla öğrencilerin en çok memnun olduğu 8. il oldu. Yine aynı kuruluş tarafından 2017 yılında düzenlenen araştırmada 11. sırada yer alan Edirne, başta Trakya Üniversitesi olmak üzere, üniversitenin yerel tüm paydaşlarının “öğrenci dostu” çabalarıyla 3 basamak birden yükseldi.

Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ) 2018 araştırması, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirildi. ÖDÜŞ, 2017-2018 araştırma verileri, 81 ildeki 109 devlet ve 63 vakıf olmak üzere 172 üniversitede öğrenim gören 26.513 öğrenciden elde edildi. Araştırmaya göre bir önceki yıla oranla öğrencilere memnuniyetsizlik hissini yaşatan illerde önemli bir artış görülürken, Trakya Üniversitesi ve Edirne’nin yükseliş trendinde olması, yapılan çalışmaların, öğrenciler nezdinde ilgi ve memnuniyetle karşılandığını gösteriyor.

Araştırmada öğrencilerin öğrenim gördükleri şehirlerden, kayıtlı oldukları üniversitenin eğitim ve öğretiminden, üniversitenin yerleşkesinden ve bu yerleşkedeki yaşamının doyuruculuğundan, kendilerine sağlanan akademik destek ve ilgiden, üniversitenin yönetim ve işleyişinden, öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginlik düzeyinden, kendilerine sunulan kişisel gelişim ve kariyer desteği olanaklarından ne düzeyde memnun oldukları inceleniyor.

Bu içerik 29 Temmuz 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1850 kez okundu.

YENİ TETOVA ÜNİVERSİTESİ’NİN HEKİM ADAYLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

Trakya Üniversitesi ile Tetova Devlet Üniversitesi arasındaki iş birliği çerçevesinde, 5-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Acil Tıp, Çocuk Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz bölümlerinde eğitim gören Tetova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN, MERHUM DR. RATİP KAZANCIGİL ANISINA “OSMANLI SAĞLIK GELENEKLERİ” TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi, değerli çalışmaları ve sayısız eseriyle Edirne, Trakya Üniversitesi ve tıp tarihine unutulmaz katkılar sağlayan, Edirne sevdalısı, merhum Dr. Ratip Kazancıgil Hoca’yı, ölümünün 1. yılında, “Osmanlı Sağlık Gelenekleri” toplantısıyla anacak. 7-8 Eylül 2018 tarihinde, Dr. Ratip Kazancıgil’in derin izler bıraktığı Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müz..