EDİRNE, TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAYESİNDE ÖĞRENCİ BAŞKENTİ OLMA YOLUNDA

Trakya Üniversitesi, 50.000’e yaklaşan öğrencisi ve bugüne kadar yetiştirdiği binlerce başarılı mezunuyla Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alırken, Edirne’yi bir öğrenci başkenti yapma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın gerçekleştirdiği Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ) 2018 araştırmasının sonuçlarına göre Edirne, 86 puanla öğrencilerin en çok memnun olduğu 8. il oldu. Yine aynı kuruluş tarafından 2017 yılında düzenlenen araştırmada 11. sırada yer alan Edirne, başta Trakya Üniversitesi olmak üzere, üniversitenin yerel tüm paydaşlarının “öğrenci dostu” çabalarıyla 3 basamak birden yükseldi.

Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ) 2018 araştırması, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirildi. ÖDÜŞ, 2017-2018 araştırma verileri, 81 ildeki 109 devlet ve 63 vakıf olmak üzere 172 üniversitede öğrenim gören 26.513 öğrenciden elde edildi. Araştırmaya göre bir önceki yıla oranla öğrencilere memnuniyetsizlik hissini yaşatan illerde önemli bir artış görülürken, Trakya Üniversitesi ve Edirne’nin yükseliş trendinde olması, yapılan çalışmaların, öğrenciler nezdinde ilgi ve memnuniyetle karşılandığını gösteriyor.

Araştırmada öğrencilerin öğrenim gördükleri şehirlerden, kayıtlı oldukları üniversitenin eğitim ve öğretiminden, üniversitenin yerleşkesinden ve bu yerleşkedeki yaşamının doyuruculuğundan, kendilerine sağlanan akademik destek ve ilgiden, üniversitenin yönetim ve işleyişinden, öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginlik düzeyinden, kendilerine sunulan kişisel gelişim ve kariyer desteği olanaklarından ne düzeyde memnun oldukları inceleniyor.

Bu içerik 29 Temmuz 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 2344 kez okundu.

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NİN MOBİL UYGULAMASI KULLANIMA SUNULDU

Trakya Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın, TÜBAP kapsamında yürüttüğü “Akademik Süreç Yönetimi Projesi”nin en önemli modüllerinden biri olan “Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Mobil Uygulaması” kullanıma açıldı. Mobil uygulama, Öğrenci, Akademik Personel ve İdari Personel olmak üzere 3 farklı ara yüzden oluşuyor. Öğrenciler için geliştir..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE HIRVATİSTAN BALTAZAR ZAPRESİC UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Trakya Üniversitesi, uluslararası eğitim alanındaki iş birliklerini her geçen gün daha da artırıyor. Bu kapsamda, Trakya Üniversitesi ile Hırvatistan Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vladimir Simovic tarafından imzalanan protokolle, eği..