EDİRNE, ŞEHİDİNİN ADINI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTE’SİNDE YAŞATIYOR

Mardin Midyat’ta, Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen terör saldırısında, 2016 yılında şehit olan polis memuru Nefize Çetin Özsoy’un adı, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ndeki bir dersliğe verildi.  8 Haziran 2018’de Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen törenle “Şehit Nefize Çetin Özsoy” adı verilen dersliğin açılışına, Edirne 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Alpaslan Doğan, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Ali Kemal Özdemir ile şehit ailesi ve yakınları, meslektaşları, STK temsilcileri, öğretim elemanları vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı ve tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ile başlayan derslik açılışında, Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan, şehidimizin hayatını konu alan, yakınlarıyla yapılan röportajların ve Özsoy’un şehit düşmeden önce seslendirdiği “Vay ben ölem atın toprak üstüme” türküsünün ses kaydının yer aldığı film izlendi.
Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, şehitlik makamının önemine vurgu yaparak tüm şehitleri minnet ve şükranla andığı konuşmasında “Şehidimizin ölümünün ikinci yıldönümünde, adını Eğitim Fakültemizde bir dersliğe vermiş olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Böylece yarının öğretmenleri olan öğrencilerimiz vatan ve millet şuurunu kazanacak, şahadetin, vatan ve millet uğruna gerektiğinde koşa koşa ölüme gitmenin ne olduğunu hissedecek, düşünecektir. Üniversitemizde elbette yüzlerce derslik var ama biz Eğitim Fakültesi olarak şehidimizin ismini taşıyan böyle bir dersliğe sahip olmakla ayrıca bahtiyar olduk. Bize bu onuru yaşatan başta Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Hiç kuşku yok ki anılmak, unutulmamak, gönüllerde yaşamak her kula nasip olmuyor. Bir vefa duygusuyla hatırlanmak, ebedi olarak canlı kalmak ve yaşamak ne güzel. Keşke bu güzellik herkese kısmet olsa. Vatan toprakları uğrunda canlarından geçen bütün yiğitlere, aziz şehitlerimize Rabbim’den rahmet diliyor, başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kadın ve erkek tüm silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin ruhları huzurunda saygıyla eğiliyorum.” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, konuşmasında törenin önemini “Bu toprağın bir evladı, bir Balkan çocuğu, Edirne’de yetişmiş, öğretmen olmuş, sonrasında vatan ve millet sevgisiyle polislik mesleğine gönül vermiş, bu bayrağın, bu vatanın, bu milletin namusunu ve şerefini korumak için şehit olmuş güzel kardeşimizi yaşatmak ve hatırlatmak için buradayız.” sözleriyle ifade etti. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ayrıca “Valiliğimizin, benim de iki yıldır dâhil olduğum güzel bir uygulaması var. İlimizin yöneticileri ile şehit ailelerini ziyarete gidiyoruz. Geçen seneki ziyaretimiz de şehidimizin ailesine oldu. Bizzat evlerinde büyüklerimizi gördük, ziyaret ettik. Şehidimize vefamızı, borcumuzu nasıl öderiz diye düşündük. Adını yaşatmak için dekanımızla görüştük. Kendisi de hızla gerekenleri en güzel şekilde yaparak bugünün yaşanmasına emek verdi. Artık, kendisi de öğretmenlik eğitimi almış sevgili şehidimizin adı Eğitim Fakültemizde yaşayacak. Öğrencilerimiz bu binaya girip çıktıklarında bu yazı ile karşılaşacaklar. Bu vatan, bu millet için ne bedeller ödendiğini ve nelerin pahasına burada olduğumuzu görerek, o ruhla ve anlayışla yetişecekler.” dedi. Şehidimizin kendilerine emaneti olan aile ve yakınları için her zaman kapılarının açık olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Bir din âlimi ‘Dünya hayatı elinizi bir suya değdirin çıkartın elinizde kalandır.’ diyor. Ama ahiret hayatı sonsuz ve uçsuz bucaksız. Allah bize sadece dünya hayatı vermemiş. Ebedi bir hayat vermiş ve o ebedi hayata nasıl gittiğimiz de önemli. Şehidimiz o hayata çok güzel bir şekilde müjdelenmiş olarak gitti. İnşallah o ebedi hayatta hepimizin gideceği yerde bizleri nimetle, mutlulukla bekliyor.” diyerek sözlerine son verdi.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek dersliğin açılışı gerçekleştirildi.
Bu içerik 11 Haziran 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 395 kez okundu.