E-GİRİŞİMCİLİK VE KARİYER ZİRVESİ 17 GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Girişimcilik Topluluğu tarafından Trakya Kalkınma Ajansı, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR Edirne İl Temsilciliği, TOBB Edirne İl Genç Girişimciler Kurulu’nun katkılarıyla organize edilen “E-Girişimcilik ve Kariyer Zirvesi 17”  26 Nisan 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu,  İŞKUR İl Müdürü Şengül Çildam, ETSO adına Ayhan Dinç, TOBB Edirne Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Serkan Üner ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Girişimcilik Topluluğu tanıtım videosuyla devam etti. Trakya Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu Eş Başkanları Özlem Taş ve Recep Tayyip Kahraman topluluğu ve etkinliği tanıtıcı konuşmalarını yaptılar.

Girişimcilik Topluluğu Akademik Danışmanı Araştırma Görevlisi Dr. Işıl Usta yaptığı açılış konuşmasında, "2013 yılında kurulan Girişimcilik Topluluğu, öğrencilerin toplumsal gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan bir oluşumdur. Öğrencilerin üniversitede aldıkları eğitime ek olarak her biri kendi alanlarında uzman konukların tecrübelerinden ve tavsiyelerinden faydalanabilecekleri organizasyonlar düzenlenmekte ve ufukları genişletilmektedir. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirmeyi planladığımız etkinliklerimizle iş dünyasında profesyonel isimlerle öğrencilerimizi buluşturmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin geleceğini şekillendirmeye kararlı öğrencilerimize girişimcilik konusunda farkındalık ve yetkinlik kazandırmayı hedefleyen Trakya Üniversitesi, başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı çalışmalarımızda bize her zaman sonsuz destek sağlamışlardır." şeklinde konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Şengül Çildam girişimciliğin önemine değinerek, "İstihdamın artırılması amacıyla İŞKUR, meslek edinmek isteyenlere meslek edindirme kursları, kendi işini kuracaklara yönelik girişimcilik kursları, toplum yararına programlar, işsizlere ve öğrencilere deneyim ve tecrübe kazandıran işbaşı eğitim programları düzenlemektedir. İşsizlere iş arama becerileri ve danışmanlık hizmetleri verilmektedir. İstihdam Fuarları, Kariyer Günleri, Girişimcilik Günleri düzenlenerek çalışma hayatında milli seferberlik kapsamında istihdama katkı sağlamaya çalışmaktayız.” diye belirtti.

Ayhan Dinç Edirne Ticaret  ve Sanayi Odası  adına yapmış olduğu konuşmasında, “Bugün burada Edirne Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen bulunuyorum. Ben de bir girişimciyim ve gençleri temsil ediyorum. Yani genç girişimci olarak aranızdayım. Girişimci dediğimiz zaman, aklımıza şirketler kurmuş başarılı ve cesur insanlar gelir. Kısmen doğru, kısmen yanlış ve eksik bir tanımlamadır. Yanlış olan kısmı şudur; her girişimci şirket sahibi değildir, olma zorunluluğu da yoktur. Cesur insanlardır ve risk alırlar. Eğer böyle bir ruha sahip ve davranışlarınızla bunu kanıtlıyorsanız, her ortamda girişimcisinizdir.” diye ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yapmış olduğu konuşmada günümüzde girişimciliğin önemine dikkat çekti. Üniversitemizde girişimcilik ruhunun geliştirme vizyonu içerisinde olduklarını ifade eden Rektörümüz Üniversitemizde girişimciliğin zorunlu ders olarak okutulduğunu belirterek verimli bir toplantı olmasını diledi.

Daha sonra E-Girişimcilik ve Kariyer Zirvesinin gerçekleşmesine katkı sağlayan kuruluşlara ve Girişimcilik Topluluğunun faaliyetlerini her zaman destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na plaketleri takdim edildi.

Açılış konuşmalarının ardından E-girişimcilik ve Kariyer Zirvesine geçildi. Zirvede Öğrenci Kariyeri kurucusu Olcay Aksoy, Girişimci, Eğitmen ve Yazar Orhan Gürbüz, Study A Course’un kurucusu ve Ceo’su Salih Bosca, Otopark.com’un kurucu ortaklarından Sinan Koç ve Vine fenomeni Halil Söyletmez girişimcilik hikayelerini ve tecrübelerini katılımcılara aktardı. Ayrıca konuşmalar arasında çekilişler ile öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı. Etkinlik süresince Balkan Kongre Merkezi fuaye alanında açılan stantlar ile firmalarla öğrencilerin buluşması sağlandı.
Bu içerik 03.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 659 kez okundu.