DÜŞLERİN GÖRDÜĞÜ İŞLER HEYKEL SERGİSİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Aysel Tursun’un “Düşlerin Gördüğü İşler” isimli heykel sergisi, 10 Mayıs 2018’de, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde açıldı. Açılışa Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan ile akademisyenler ve sanatseverler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Aysel Tursun “Düşlerimi takip ederek geldiğim bu bölümde ‘Düşlerin Gördüğü İşler’ adını verdiğim ilk kişisel heykel sergimi açmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu sergi, hem hayallerimin gerçekleştiği, hem de Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nden mezun olmuş birinin açtığı ilk kişisel heykel sergisi olması nedeniyle ayrıca önem taşıyor. Sanırım buna heykel eğitimini tümüyle Edirne’de almış biri tarafından Edirne’de açılan ilk heykel sergisi olduğunu da eklemeliyiz. Fakültemizin ve bölümümüzün açılmasında ve bu günlere gelmesinde emeği geçen herkesi saygı ve şükranla anıyorum. Bu serginin gerçekleşmesi için hiçbir desteği esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Dekanımız Prof. Dr. Ömer Soner Hunkan olmak üzere tüm Trakya Üniversitesi ailesine ve özellikle Danışman Hocam Dr. Öğr. Üyesi Ercan Yılmaz’a candan teşekkürlerimi bir borç bilirim.” dedi.

Aysel Tursun konuşmasının ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergi 30 Mayıs 2018 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

YENİ SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sul..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek..