DR. ÖĞR. ÜYESİ ÜLKÜ ÇALIŞKAN’IN YENİ KİTABI YAYIMLANDI

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ülkü Çalışkan tarafından kaleme alınan “Rusya İmparatorluğu’nda Anayasal Demokrat Partisi’nin Milliyetler Politikası (Kadet Partisi 1095-1917)” adlı kitap Kriter Yayınevi tarafından yayımlandı.

Kitapta, Rus liberal partilerinden Anayasal Demokrat Partisi'nin (Kadet Partisi) 1905-1917 yılları arasındaki milliyetler politikası, dönemin kaynakları incelenerek aydınlatılmaya çalışılmıştır. Kitapta, Partinin kuruluşu, programı, organizasyonu, seçim çalışmaları ve yasama faaliyetleri, Rus liberalizminin gelişimi, anayasal meşrutiyet döneminin genel havası ve aşamalarını, Devlet Duması çalışma sistemi hakkında bilgiler yer almaktadır.

Haber: Engin Arda
Editör: Sertan Atasoy
Bu içerik 04 Ekim 2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 567 kez okundu.

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEYAZ ÖNLÜK TÖRENİ DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi, 2019-2020 akademik yılında Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine “Beyaz Önlük Giyme Töreni”nde mesleğin ilk adımı olan beyaz önlükleri giydirildi. Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Prof. Dr. Murat Yurtcan, Sağlık Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. D..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE, 2019-2020 AKADEMİK YILI BAŞARI VE YÜKSELTME TÖRENİ COŞKUSU

Trakya Üniversitesi’nde 2019-2020 Akademik Yılı Başarı ve Yükseltme Töreni coşkusu yaşandı. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende, 2019-2020 Akademik Yılı’nda yükseltme alan akademik çalışanlar için cübbe giyme töreni gerçekleştirildi. Bununla birlikte, bilim, kültür ve spor dünyasına katkı sağlayan öğretim elemanı ve öğrencilere teşekkür..