DR. ÖĞR. ÜYESİ ÜLKÜ ÇALIŞKAN’IN YENİ KİTABI YAYIMLANDI

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ülkü Çalışkan tarafından kaleme alınan “Rusya İmparatorluğu’nda Anayasal Demokrat Partisi’nin Milliyetler Politikası (Kadet Partisi 1095-1917)” adlı kitap Kriter Yayınevi tarafından yayımlandı.

Kitapta, Rus liberal partilerinden Anayasal Demokrat Partisi'nin (Kadet Partisi) 1905-1917 yılları arasındaki milliyetler politikası, dönemin kaynakları incelenerek aydınlatılmaya çalışılmıştır. Kitapta, Partinin kuruluşu, programı, organizasyonu, seçim çalışmaları ve yasama faaliyetleri, Rus liberalizminin gelişimi, anayasal meşrutiyet döneminin genel havası ve aşamalarını, Devlet Duması çalışma sistemi hakkında bilgiler yer almaktadır.

Haber: Engin Arda
Editör: Sertan Atasoy
Bu içerik 04.10.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 928 kez okundu.