DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ BEYAZ ÖNLÜK TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesini 2017-2018 Eğitim- Öğretim yılında kazanan ve kayıt yaptıran öğrencilerimiz 22 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle beyaz önlüklerini giydiler. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir, fakülte öğretim üyeleri, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Alparslan Bülbül, akademisyenler ve aileler ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Üniversitemizin Tanıtım Videosu’nun gösterimi ile devam etti. Ardından Trakya Üniversitesi Konservatuarı Balkan Müzik Topluluğu katılımcılara küçük bir konser verdi.

Törende Diş Hekimliği Fakültesine birincilikle yerleşen Elif Gözüngü bir konuşma yaptı. Elif Gözüngü, “Beyaz önlüklerini giyecek tüm öğrenci arkadaşlarım ile birlikte zor, yorucu ancak bir o kadar da heyecanlı bir süreci tamamlayarak buraya geldik. Emeklerimizin karşılığını almış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Hayalimi gerçekleştirdiğim için mutluyum. Bu süreçte bize emeği dokunan ve desteklerini üzerimizden esirgemeyen öğretmenlerimiz ve ailelerimize teşekkür ederiz.” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir, 22 Kasım’ın “Türkiye Diş Hekimleri Günü” olarak kutlanması sebebiyle Beyaz Önlük Törenini gerçekleştirmek için bugünü özellikle seçtiklerini belirtti. Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir “Diş hekimliği doktorluk, mühendislik ve sanatın birleştiği bir meslektir. Mesleğimizin bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm büyüklerimizi, meslektaşlarımızı rahmetle ve saygıyla anıyorum. Sevgili öğrenciler, iyi birer diş hekimi olabilmeniz için zorlu bir eğitim sürecinden geçeceksiniz. Sizleri en iyi altyapı ve donanımla mezun edeceğiz. Yeni eğitim ve öğretim yılının başarılı geçmesini diliyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasına Edirne’den söz ederek başladı. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Edirne, tarihte birçok medeniyete beşiklik, 92 yıl da başkentlik yapmış bir şehir. İnsana, bilime değer veren, gücü ve kuvveti bünyesinde barındıran bir medeniyet.  Medreseler, şifahaneler, camiler, külliyeler inşa etmiş bir medeniyet. Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Camii ve Külliyesi- Sağlık Müzesi insana, sanata, bilime verilen değeri en güzel şekilde yansıtan bir yapıt. Fizikte, mimaride ve sanatta ne kadar ileri olduğumuzu görmek için yüzümüzü Selimiye’ye dönüyoruz. Gücü, kuvveti Kırkpınar’da görüyoruz. Tarihten güç alarak geleceği inşa etmek için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Edirne, bizde her daim büyük işler başarma arzusu ve gayreti uyandırıyor. 2.660’ı uluslararası olmak üzere 49.000 öğrencimiz ile bölgenin en önemli Üniversitesiyiz. Büyük hedefleri olan saygın bir Üniversiteye geldiniz. Diş hekimliği çok kutsal bir meslektir. Amacınız para, şöhret kazanmaktan önce hayırdua biriktirmek olsun. Merhametinizi her daim her şeyin önünde tutun. Mesleğinizi en iyi şekilde öğrenmeye gayret edin. Bu doğrultuda hepinizi tebrik ediyor ve ailemize hoş geldiniz diyorum.” dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasına, gerçekleştirilen törende emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek son verdi.

Tören, öğrencilere beyaz önlükleri giydirilerek sona erdi. 
Bu içerik 23.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 718 kez okundu.