CUMHURİYETİMİZİN KURUCU BELGESİ NİTELİĞİNDEKİ LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI’NIN İMZALANMASININ 95. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ.

Cumhuriyetimizin kurucu belgesi niteliğindeki Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 95. yıldönümünü kutluyoruz.

Trakya Üniversitesi olarak bu antlaşmayı, şehitlerimizin kanıyla sulanan ve Lozan Antlaşması’yla ülkemize kazandırılan Karaağaç’ta yükselen anıtımızla simgeleştirmekten gurur duyuyoruz.

Bağımsızlığımızdan asla ödün vermeyeceğimizi tüm dünyaya kabul ettirdiğimiz Lozan’da, özellikle Batı Trakya Türkleri adına elde edilen tüm kazanımların takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Lozan Barış Antlaşması’nın 95. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal ve kahraman silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, vatanımız ve bağımsızlığımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Ezelden ebede “tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan” etrafında birleşen Türk Milleti, her zorluk karşısında, cesaretle, akılla, bilime olan inancıyla emin adımlarla yoluna devam edecektir.

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü

Bu içerik 24.07.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 510 kez okundu.