ÇÖLYAK HASTALARI, FARKINDALIK KAHVALTISI İÇİN TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE BİR ARAYA GELDİ...

Trakya Çölyak ve Sağlıklı Beslenme Yaşam Derneği ile Trakya Üniversitesi iş birliğinde, Çölyak hastalığı konusunda bir farkındalık yaratmak amacıyla, Trakya Üniversitesi Bolca Ana Yemekhanesi’nde düzenlenen kahvaltıda, Çölyak hastaları ve yakınları bir araya geldi.

Trakya Çölyak ve Sağlıklı Beslenme Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Gülcü, kahvaltıda yaptığı konuşmada “Bugün derneğimizin ikinci yılını kutlamak için bir arada bulunuyoruz. Bugün bizi burada yalnız bırakmayan tüm dernek üyelerimize ve Çölyak dostlarına, bu yolda gece gündüz çalışan yönetim kurulumuza ve bu etkinliği yapmamızda yardımlarını esirgemeyen Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Yücel Kurtdere’ye çok teşekkür ederim.” dedi.

Etkinlikte konuşan Trakya Üniversitesi Sağlık kültür ve Spor Daire Başkanlığı Diyetisyeni Kübra Ayçıl, Çölyak hastalarına tüm toplumun destek olması gerektiğini belirterek “Gluten maddesi Çölyak hastalarının baş düşmanıdır. Çölyak hastaları özellikle dışarıdayken yiyecek bulmakta çok zorlanıyor. Neredeyse aldığımız her üründe gluten mevcut. Öyle ki diş macunundan keke kadar her şeyde mevcut. Bizim firmalardan talebimiz glutensiz ürün çeşitlerini artırmaları ve fiyatları daha makul seviyeye çekmeleri.” dedi.

Etkinlikte Çölyak hastaları, hasta yakınları ve katılımcılara glutensiz gıdalardan oluşan bir kahvaltı ikram edildi.

Bu içerik 10.12.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 569 kez okundu.