ÇEVRE VE EKOLOJİ SORUNLARI ÜNİVERSİTEMİZDE KONUŞULUYOR

Trakya Üniversitesi kontrolsüz gelişen ve çevreyi tehdit eden etkenler neticesinde ortaya çıkan başta ekosistemin bozulması ve çevre kirliliği gibi faktörlerin azaltılması ve doğal yaşamın devamı için bilimsel bir toplantıya ev sahipliği yapıyor.

Üniversitemiz ve Türkiye Biyologlar Derneği İzmir Şubesinin iş birliğiyle düzenlenen 13. Uluslararası Katılımlı Ekoloji ve Çevre Kongresi’nin açılışı 12 Eylül 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılışa Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Cem Uzun, Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Çakır ve Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Fen Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Şevket Erol Okan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Üniversitemiz Balkan Senfoni Orkestrası küçük bir konser verdi. Konserin ardından Üniversitemizin tanıtım sunumu izlendi.

Türkiye’de biyolojinin kurucusu olarak kabul edilen, yaptığı çalışmalarla Türkiye’nin ekosistem haritasının oluşumunda önemli katkılar veren ve yetiştirdiği bilim insanları ile önemli bir isim olan Alman bilim insanı Ord. Prof. Dr. Curt Kosswig’in anısına düzenlenen kongrede bu değerli bilim insanın kısa öz geçmişi okunarak bir sunum gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Üniversitemiz Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe, küresel gelişimin ve kontrolsüz sanayinin insan hayatını tehdit eder hale geldiğini, bu konuda son zamanlarda oluşan global kamuoyu ile farkındalığın arttığına ve bu kongrede yaşanan çevresel problemlerin aşılması için çalışmalar yapılacağına dikkat çekti.

Türkiye Biyologlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Öğr. Gör. Dr. Deniz Engin, dernekleşme fikrinin ortaya çıkışını ve derneklerinin faaliyetlerini anlattığı konuşmasında başkanlığı döneminde beşinci kongrenin düzenlendiğine ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Fen Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Şevket Erol Okan, ekosistemin bozulması, çevre kirliliği, ormansızlaşma gibi olumsuz durumları tüm Dünya’yı olduğu gibi Trakya Bölgesi özelinde de tehdit eder konuma geldiğini, kongrenin evrensel içerikli olsa da alt başlıklarda Trakya Bölgesi’nin de yer almasının önemli olduğunu dile getirdi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Cem Uzun, çevre ve ekoloji konularının değerli konular olduğunu ve bu konuların Üniversitemizde konuşuluyor olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ettiği konuşmasında kongre sonucunda ortaya çıkacak proje ve fikirleri Üniversite olarak hayata geçirmek istediklerini bunun içinde tüm desteklerini araştırmacılara sunacaklarını belirtti. Bu kongrenin yaşanan çevre ve ekoloji sorunlarının çözülmesinde milat olması dileğinde bulunan Rektör Vekili kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmalarının ardından plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile açılış son buldu. Kongre 15 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek.
Bu içerik 12.09.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 996 kez okundu.