BULGARİSTAN TODOR KABLESHKOV ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISINDAN PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NA ZİYARET

Bulgaristan Todor Kableshkov Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nikolay Georgiev ile Ekonomi ve Muhasebe Fakültesinden Prof. Dr. Emylia Vaysilova, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarete Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kıymet Tunca Çalıyurt, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez personeli Öğr. Gör. İlkay Nuhtu Kaleli eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesini tanıtarak Balkanlar vizyonu çerçevesinde gerçekleştirdiği çalışmalardan bahsetti. Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu, Balkan Üniversiteler Birliği özelinde Bulgaristan üniversiteleri ile yakın iş birliği içerisinde olduklarının dile getirerek “Birlik sayesinde ikili iş birliğimizi geliştiriyor ve uluslararasılaşma ile kültür transferinde önemli adımlar atıyoruz. Geçmişten bu yana Bulgaristan üniversiteleri ile yakın ilişkilerimiz oldu. Biz, bu ilişkileri daha da geliştirerek zenginleştirmek istiyoruz. Bölgenin en güçlü üniversitelerinden birisi olarak tüm gücümüzle yeni iş birliklerine hazırız. Tüm alanlarda Balkanların gelişip zenginleşmesi adına adım atmaya hazırız.” dedi.

Bulgaristan üniversiteleri ile yakın ilişkiler içerisinde olduklarını ifade eden İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kıymet Çalıyurt “Todor Kableshkov Üniversitesi ile yedi yıldır bağlantı halindeyiz. İşletme bölümümüzün Erasmus iş birliği antlaşması var. Akademisyenlerimiz karşılıklı olarak iki üniversitede ders verdiler. Ortak bilimsel çalışmalar noktasında da mesafe kat ettik.” dedi.

Trakya Üniversitenin büyüklüğü karşısında şaşkınlığını dile getiren Todor Kableshkov Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nikolay Georgiev “Bizim 6.000 öğrencimiz var. Spesifik bir üniversiteyiz. Bu sebeple özel bilimsel alanlarda eğitim veriyoruz. Trakya Üniversitesi ile iş birliği gerçekleştirebileceğimiz birçok alanımız var. Erasmus+ kapsamında daha çok iş birliği gerçekleştirebiliriz. Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz sayesinde ilişkilerimiz giderek gelişiyor. Balkanlarda iletişim halindeyiz ama bunu daha da geliştirmek istiyoruz. İkili iş birliğiyle öğrencilere daha fazla yardımcı olabiliriz. Sadece ikili anlaşmalar değil hem kişisel hem de kurumsal olarak birçok çalışma yapabiliriz.” dedi.

İletişimi geliştirme ve iş birliğini pekiştirme adına atılacak adımların konuşulduğu ziyaret hediye takdimi ile son buldu.



Haber: Gizem Keskin
Editör: Fırat Güngör
Fotoğraf: Mustafa Topyanak
Bu içerik 11.07.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 482 kez okundu.