BUA’NIN BİR SONRAKİ DÖNEM BAŞKANI TUZLA ÜNİVERSİTESİ

Selanik Aristoteles Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 5. BUA Toplantısı’nda 2020-2021 Dönemi başkanlığı belirlendi. 2019 BUA Başkanı olan Bükreş Üniversitesi’nden sonra 2020 yılı BUA Başkanının Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi olmasına Genel Kurul tarafından yapılan oylama neticesinde oy birliği ile karar verildi.

Oylama öncesinde gelecek dönem başkanlığı konusunda üniversiteler, birliğe değerli katkılar sunacağına inandıkları Tuzla Üniversitesi ile ilgili olarak olumlu fikirlerini belirterek Tuzla Üniversitesini oy birliği ile gelecek dönem başkanı olarak belirlediler. Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic oylamanın ardından gelecek dönem başkanlığının kendilerine verilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek birliğin gelişmesi ve büyümesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
 
Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic kimdir?
Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic 13 Aralık 1962'de Loznica'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Zvornik'te tamamladı. 1987 yılında Tuzla Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu ve 2004 yılında doktora derecesini aldı.

Dermatoveneroloji uzmanı olan Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic, UNTZ Tıp Fakültesinde Profesör Dermatoveneroloji Profesörü, Tıp Fakültesinde Klinik Öğretim ve Öğrenci İşleri Dekan Yardımcısı, UKC Tuzla Deri Hastalıkları Kliniği Direktörü ve TK Sağlık Bakanlığı Derlaveneroloji Anabilim Dalı Başkanı, BH'deki Dermatovenerologlar Derneği Başkanı, Tuzla Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve 2017 yılından itibaren Tuzla Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmaktadır. TK Tıp Odasının Mesleki Gelişim Komitesi üyesi olan Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic’in çok sayıda bilimsel makalesi ve öğrenciler için ders kitabı yer almaktadır.
 
Tuzla Üniversitesi Tanıtımı
Tuzla Üniversitesi (Bosnalı : Univerzitet u Tuzli), Bosna Hersek'te bulunan bir devlet üniversitesidir . 1958'de kurulan Tuzla Üniversitesi bugün Bosna Hersek'teki yükseköğrenim kurumlarının önemli üniversitelerinin başında gelmektedir.

1958 yılında yüksekokul olarak eğitime başlayan Tuzla Üniversitesi, Bosnahersek üniversiteleri denklik sistemine de dahildir. Tuzla üniversite tercihlerinde daha da fazla rağbet görmeye başlayan bir üniversite haline gelen Tuzla Üniversitesi, iki ve dört senelik fakülte eğitimlerinde kaliteyi büyük oranda arttırmıştır. Günümüzde sayısı 13 olan Tuzla Üniversitesi fakülteleri, Bologna Kriterleri’ne de uygun bir yükseköğretim programına sahiptir.
1972 yılından başlayarak Bosnahersek üniversitesi gibi kurumlarla ve yurtdışında eğitim veren birçok üniversite ile işbirliği yapan okul, bosnahersekteki üniversiteler arasındaki saygın konumunu korumaktadır. Tuzla Üniversitesi lisans programlarındaki öğrencilere hiçbir kültürel farklılık yaşatmadan Avrupa kalitesinde verilen eğitim; kongreler, fuarlar, bilimsel araştırma çalışmaları, uluslararası projeler gibi birçok alanı kapsamaktadır.

Haber: Nurgül Sarsılmaz
Editör: Fırat Güngör
Fotoğraflar: Umut Kozakoğlu
Bu içerik 09.08.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 781 kez okundu.