BUA EXECUTIVE COMMITTEE TOPLANTISI EDİRNE’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

30-31 Mart 2018 tarihlerinde Tetova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 4. Balkan Üniversiteler Birliği Toplantısı öncesinde toplantı detaylarını belirlemek üzere düzenlenen BUA Executive Committee Toplantısı 09 Şubat 2018 tarihinde Üniversitemizde gerçekleştirildi. Toplantıya Üniversitemizden Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Ögr. Gör. Rijete Simitciu’nun yanı sıra Sofya Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Ivan Ilchev, Tetova Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Agon Mehmeti (Organizasyon Koordinatörlerinden), Yrd. Doç. Dr. Faton Shabani ve Artina Kamberi katıldı. Toplantıya Selanik Aristotales Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pericles A. Mitkos ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Stagiannidou Ariadni de telekonferansla bağlandı.

Karşılıklı fikirlerin konuşulduğu toplantıda tüm önerilerin BUA web sayfasına iletilmesi, başvurusu kabul edilmiş iki yeni üye için imza töreninin Rektörler toplantısında yapılması, yeni 6 aday üniversitenin değerlendirilmesi, Rektörler toplantısının uzun sürmesi ihtimaline karşılık 2 bölüm halinde yapılması, gerekirse aktivite sayısının azaltılması konuları görüşüldü. Toplantıda ayrıca başkanlık devir teslimi için logo, başkanlık sertifikasının hazırlanması ve konferans kitapçıkları ve ortak projeler üzerine değerlendirmeler yapıldı. Oldukça verimli geçen toplantı hediye takdimi ile son buldu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..