BUA EXECUTIVE COMMITTEE TOPLANTISI EDİRNE’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

30-31 Mart 2018 tarihlerinde Tetova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 4. Balkan Üniversiteler Birliği Toplantısı öncesinde toplantı detaylarını belirlemek üzere düzenlenen BUA Executive Committee Toplantısı 09 Şubat 2018 tarihinde Üniversitemizde gerçekleştirildi. Toplantıya Üniversitemizden Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Ögr. Gör. Rijete Simitciu’nun yanı sıra Sofya Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Ivan Ilchev, Tetova Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Agon Mehmeti (Organizasyon Koordinatörlerinden), Yrd. Doç. Dr. Faton Shabani ve Artina Kamberi katıldı. Toplantıya Selanik Aristotales Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pericles A. Mitkos ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Stagiannidou Ariadni de telekonferansla bağlandı.

Karşılıklı fikirlerin konuşulduğu toplantıda tüm önerilerin BUA web sayfasına iletilmesi, başvurusu kabul edilmiş iki yeni üye için imza töreninin Rektörler toplantısında yapılması, yeni 6 aday üniversitenin değerlendirilmesi, Rektörler toplantısının uzun sürmesi ihtimaline karşılık 2 bölüm halinde yapılması, gerekirse aktivite sayısının azaltılması konuları görüşüldü. Toplantıda ayrıca başkanlık devir teslimi için logo, başkanlık sertifikasının hazırlanması ve konferans kitapçıkları ve ortak projeler üzerine değerlendirmeler yapıldı. Oldukça verimli geçen toplantı hediye takdimi ile son buldu.

YENİ TETOVA ÜNİVERSİTESİ’NİN HEKİM ADAYLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

Trakya Üniversitesi ile Tetova Devlet Üniversitesi arasındaki iş birliği çerçevesinde, 5-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Acil Tıp, Çocuk Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz bölümlerinde eğitim gören Tetova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN, MERHUM DR. RATİP KAZANCIGİL ANISINA “OSMANLI SAĞLIK GELENEKLERİ” TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi, değerli çalışmaları ve sayısız eseriyle Edirne, Trakya Üniversitesi ve tıp tarihine unutulmaz katkılar sağlayan, Edirne sevdalısı, merhum Dr. Ratip Kazancıgil Hoca’yı, ölümünün 1. yılında, “Osmanlı Sağlık Gelenekleri” toplantısıyla anacak. 7-8 Eylül 2018 tarihinde, Dr. Ratip Kazancıgil’in derin izler bıraktığı Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müz..