BUA EXECUTIVE COMMITTEE TOPLANTISI EDİRNE’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

30-31 Mart 2018 tarihlerinde Tetova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 4. Balkan Üniversiteler Birliği Toplantısı öncesinde toplantı detaylarını belirlemek üzere düzenlenen BUA Executive Committee Toplantısı 09 Şubat 2018 tarihinde Üniversitemizde gerçekleştirildi. Toplantıya Üniversitemizden Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Ögr. Gör. Rijete Simitciu’nun yanı sıra Sofya Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Ivan Ilchev, Tetova Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Agon Mehmeti (Organizasyon Koordinatörlerinden), Yrd. Doç. Dr. Faton Shabani ve Artina Kamberi katıldı. Toplantıya Selanik Aristotales Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pericles A. Mitkos ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Stagiannidou Ariadni de telekonferansla bağlandı.

Karşılıklı fikirlerin konuşulduğu toplantıda tüm önerilerin BUA web sayfasına iletilmesi, başvurusu kabul edilmiş iki yeni üye için imza töreninin Rektörler toplantısında yapılması, yeni 6 aday üniversitenin değerlendirilmesi, Rektörler toplantısının uzun sürmesi ihtimaline karşılık 2 bölüm halinde yapılması, gerekirse aktivite sayısının azaltılması konuları görüşüldü. Toplantıda ayrıca başkanlık devir teslimi için logo, başkanlık sertifikasının hazırlanması ve konferans kitapçıkları ve ortak projeler üzerine değerlendirmeler yapıldı. Oldukça verimli geçen toplantı hediye takdimi ile son buldu.

YENİ SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sul..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek..