BASKI SANATINDA TOKSİK OLMAYAN YÖNTEM VE TEKNİKLER KONFERANS/ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik tarafından 08 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliğinde "Baskı Sanatında Toksik Olmayan Yöntem ve Teknikler Konferans/Çalıştayı gerçekleştirildi. Konferans sürecinde Ülkemiz sanat okullarında kullanılan tiner, asit ve zararlı boyaların yerine alternatif zararsız maddeler ile bitki özlü su bazlı boyaların kullanımı hakkında bilgi verildi. Ayrıca bu sürecin Avrupa ve Amerika’daki gelişimi ve ortaya çıkışı hakkında da bilgilendirme yapıldı. Çalıştayda öğrencilerimizin katılımıyla bu maddeler ile sağlıklı ortamda baskı resim çalışmaları gerçekleştirildi. Bu sayede Üniversitemiz Resim-İş Öğretmenliği bölümü öğrencileri zehirsiz-zararsız boya ve solventler ile tanışarak öğretmenlik hayatlarında da öğrencilerine Dünya standartlarında zehirsiz ve zararsız yöntemler ile daha sağlıklı bir gelecek için sağlıklı sanat farkındalığı sağlandı.

Bu içerik 11.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1085 kez okundu.