"BALKANLARDAN ESEN SICAK EZGİLER” SÖYLEŞİ VE KONSERİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen “Balkanlardan Esen Sıcak Ezgiler” isimli söyleşi ve konser, Balkan ezgileriyle dinleyicilerin ruhunu ısıttı. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sanat gösteri ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Uzman Müzikolog Ersin Antep, Bela Bartok ve Zoltan Kodaly’nin eserlerinde bir toplumun saklı kalan kodlarını ve Âşık Veysel'in kültürel bağlamda anlam dünyası gibi önemli konuları dinleyicilere aktardı. Flüt Sanatçısı Doç. Çisem Önver Zafer ve Piyanist Arş. Gör. Gizem Alkan, bu özgün eserleri içeren bir konserle müzikseverlerle buluştu. Konserde Bela Bartok Romanian Folk Dances, Franz Doppler Fantaisie Pastorale Hungroise Op.26, Zoltan Kodaly Seven Piano Pieces Op.11 no 2 ve 6, Hasan Niyazi Tura’nın, Aşık Veysel’in Uzun İnce Bir Yoldayım teması üzerine düzenlediği varyasyonlar seslendirildi.
Bu içerik 20.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 134 kez okundu.