BALKAN ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ DÖNEM BAŞKANI SELANİK ARISTOTALES ÜNİVERSİTESİ

31 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen Balkan Üniversiteler Birliği 4. Toplantısı’nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Tetova Üniversitesi dönem başkanlığını gerçekleştirilen törenle Selanik Aristotales Üniversitesine devretti. Aristotales Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pericles A. Mitkas “Balkan Üniversiteler Birliği dönem başkanlığını almaktan dolayı çok mutluyuz. Balkan Üniversiteler Birliğini daha ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz.”

Toplantı sonunda katılımcılara Tetova turu düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Pericles A. Mitkas Kimdir?

1962 doğumludur. 2014 yılından beri Selanik Aristotales Üniversitesi Rektörüdür. Yardımcı Doçent ve Doçentlik derecelerini Bilgisayar Mühendisliği alanında Amerika'nın Colorado State University kurumunda, Profesörlük unvanını Rektörü olduğu Selanik Aristotales Üniversitesinde 2006 yılında almıştır.

Selanik Aristotales Üniversitesi Tanıtımı

Selanik Aristotales Üniversitesi 1925 yılında Selanik’te kurulmuştur. Yunanistan’ın en büyük üniversitesidir. Ana kampüs Selanik şehir merkezindedir. Selanik Aristotales Üniversitesinde yaklaşık 75.000 öğrenci, 2024 öğretim üyesi, 800’den fazla araştırma ve laboratuvar personeli ve yaklaşık 900 idari personel bulunmaktadır.

Yunan Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Kurumu gözetimi altında Dış Değerlendirme komitesi tarafından tabi tutulduğu değerlendirmeler sonucunda; Bireysel bölümlerde 11 tane “Worthy Of Merit” (Dört dereceli ölçekte en yüksek not) ve 15 tane, tüm bölümler için en yüksek değerlendirme olarak kabul edilen, “Positive Evaluation” standartlarına layık görülmüştür.

Bu içerik 04 Nisan 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 708 kez okundu.

YENİ KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NA ZİYARET

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen, “Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ İlleri 2018 Yılı Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı”na katılmak üzere Edirne’ye gelen Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper ve beraberindeki heyet, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. RIDVAN CANIM’A BÜYÜK ONUR

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım’ın adı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentin Yakutiye İlçesi’nde yaptırılan eğitim merkezine verildi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden, bölüm birincisi olarak mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde akademisyenlik yap..