BALKAN ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ DÖNEM BAŞKANI SELANİK ARISTOTALES ÜNİVERSİTESİ

31 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen Balkan Üniversiteler Birliği 4. Toplantısı’nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Tetova Üniversitesi dönem başkanlığını gerçekleştirilen törenle Selanik Aristotales Üniversitesine devretti. Aristotales Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Pericles A. Mitkas “Balkan Üniversiteler Birliği dönem başkanlığını almaktan dolayı çok mutluyuz. Balkan Üniversiteler Birliğini daha ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz.”

Toplantı sonunda katılımcılara Tetova turu düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Pericles A. Mitkas Kimdir?

1962 doğumludur. 2014 yılından beri Selanik Aristotales Üniversitesi Rektörüdür. Yardımcı Doçent ve Doçentlik derecelerini Bilgisayar Mühendisliği alanında Amerika'nın Colorado State University kurumunda, Profesörlük unvanını Rektörü olduğu Selanik Aristotales Üniversitesinde 2006 yılında almıştır.

Selanik Aristotales Üniversitesi Tanıtımı

Selanik Aristotales Üniversitesi 1925 yılında Selanik’te kurulmuştur. Yunanistan’ın en büyük üniversitesidir. Ana kampüs Selanik şehir merkezindedir. Selanik Aristotales Üniversitesinde yaklaşık 75.000 öğrenci, 2024 öğretim üyesi, 800’den fazla araştırma ve laboratuvar personeli ve yaklaşık 900 idari personel bulunmaktadır.

Yunan Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Kurumu gözetimi altında Dış Değerlendirme komitesi tarafından tabi tutulduğu değerlendirmeler sonucunda; Bireysel bölümlerde 11 tane “Worthy Of Merit” (Dört dereceli ölçekte en yüksek not) ve 15 tane, tüm bölümler için en yüksek değerlendirme olarak kabul edilen, “Positive Evaluation” standartlarına layık görülmüştür.

Bu içerik 04 Nisan 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 689 kez okundu.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU “15 TEMMUZ” ÖZEL GÜNDEMİYLE TOPLANDI

Trakya Üniversitesi Senatosu, “15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü” anma programı dolayısıyla özel bir gündemle toplandı. 16 Temmuz 2018’de Trakya Üniversitesi Rektörlük Binası Senato Salonu’ndaki toplantı, 50 tam üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. 15 Temmuz’da yaşananları hatırlatan, hafızaların tazelenmesini sağlayan kısa film gösteriminin ardından Senato Üyeleri’nin serbes..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, KARADAĞ SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Karadağ Sağlık Bakanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar’dan oluşan heyete, Türkiye Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip eşlik etti. Heyet, Karadağ Sağlık Bakan Yardımcısı ve Sağ..