BALKAN ŞEHİRLERİNDE TÜRK İSLAM MEDENİYETİNİN İZLERİ

Üniversitemiz Tarih Okulu Topluluğu tarafından düzenlenen ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Balkan Şehirlerinde Türk İslam Medeniyetinin İzleri” semineri 12 Nisan 2018 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programda bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Rıdvan Canım, Bosna Hersek, Sırbistan, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan hakkında bilgiler verdi. Sanat, bilim gibi alanlarda Osmanlı Devleti’nin Balkanlarda birçok iz bıraktığını belirten Prof. Dr. Rıdvan Canım çoğu Balkan şehrinin Osmanlı şehir dokusunu bugün bile camilerle, çeşmelerle, köprülerle yansıttığını sözlerine ekledi.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU “15 TEMMUZ” ÖZEL GÜNDEMİYLE TOPLANDI

Trakya Üniversitesi Senatosu, “15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü” anma programı dolayısıyla özel bir gündemle toplandı. 16 Temmuz 2018’de Trakya Üniversitesi Rektörlük Binası Senato Salonu’ndaki toplantı, 50 tam üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. 15 Temmuz’da yaşananları hatırlatan, hafızaların tazelenmesini sağlayan kısa film gösteriminin ardından Senato Üyeleri’nin serbes..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU, KARADAĞ SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Karadağ Sağlık Bakanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar’dan oluşan heyete, Türkiye Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip eşlik etti. Heyet, Karadağ Sağlık Bakan Yardımcısı ve Sağ..