BALKAN ŞEHİRLERİNDE TÜRK İSLAM MEDENİYETİNİN İZLERİ

Üniversitemiz Tarih Okulu Topluluğu tarafından düzenlenen ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Balkan Şehirlerinde Türk İslam Medeniyetinin İzleri” semineri 12 Nisan 2018 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programda bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Rıdvan Canım, Bosna Hersek, Sırbistan, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan hakkında bilgiler verdi. Sanat, bilim gibi alanlarda Osmanlı Devleti’nin Balkanlarda birçok iz bıraktığını belirten Prof. Dr. Rıdvan Canım çoğu Balkan şehrinin Osmanlı şehir dokusunu bugün bile camilerle, çeşmelerle, köprülerle yansıttığını sözlerine ekledi.

BALKAN ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ ÜYESİ TÜRK REKTÖRLER ÜSKÜP’TE TOPLANDI

Balkan Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerden oluşan Türk Heyeti, Balkan Üniversiteler Birliği 4. Toplantısı öncesi 29 Mart 2018 tarihinde Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü ..

BALKAN ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ TETOVA’DA

Balkan Üniversiteler Birliği 4. Toplantısı Açılış Töreni  30  Mart 2018 tarihinde  Tetova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Açılışı Makedonya Meclis Başkanı Talat Xhaferi, Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanı Doç. Dr. Arber Ademi, Tetova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vulnett Ameti ve Balkan Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu tarafından ger&c..