BALKAN ŞEHİRLERİNDE TÜRK İSLAM MEDENİYETİNİN İZLERİ

Üniversitemiz Tarih Okulu Topluluğu tarafından düzenlenen ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Balkan Şehirlerinde Türk İslam Medeniyetinin İzleri” semineri 12 Nisan 2018 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programda bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Rıdvan Canım, Bosna Hersek, Sırbistan, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan hakkında bilgiler verdi. Sanat, bilim gibi alanlarda Osmanlı Devleti’nin Balkanlarda birçok iz bıraktığını belirten Prof. Dr. Rıdvan Canım çoğu Balkan şehrinin Osmanlı şehir dokusunu bugün bile camilerle, çeşmelerle, köprülerle yansıttığını sözlerine ekledi.

YENİ YUNANİSTAN SELANİK ARISTOTLE ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

Trakya Üniversitesi Dış İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz Selanik Aristotle Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, Selanik Aristotle Üniversitesi Rektörü Prof. Pericles A. Mitkas, akademisyen ve öğrencilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Ariadni Stogiannidou, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başka..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ’NDE “VİYOLONSEL & GİTAR DUO KONSERİ”

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde “Viyolonsel&Gitar Duo” konseri düzenlendi. Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri, Trakya Üniversitesi’nin davetlisi olarak geldiği Edirne’de, Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda bir konser etkinliği gerçekleştirdi. Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı &oum..