BALKAN MEDICAL JOURNAL’IN BÜYÜK BAŞARISI

Üniversitemizin marka değerlerinden Balkan Medical Journal başarılarına bir yenisini daha ekledi. 2016 etki faktörlerinin açıklandığı Journal Citations Reports (JCR) 2017 sayısına göre Balkan Medical Journal’in 2016 Etki Faktörü biri geçerek 1,083 oldu. Buna göre dergimiz Genel Tıp alanında TÜBİTAK’ın dergisi Turkish Journal of Medical Sciences’ı geride bırakarak Türkiye’de birinci, Balkanlarda Croatian Medical Journal’ın ardından ikinci, dünyada da 94. sırada yer aldı. Türkiye’de Science Citation Index Expanded’da (SCIE) indekslenen 60 bilimsel dergi arasında ise 11. oldu.

2007 yılında SCIE’da, 2014 yılında PubMed Central’de ve 2016 yılında da PubMed/Medline’da indekslenme başarısı gösteren Balkan Medical Journal, etki faktöründeki bu sonuç ile hem ülkemizde hem de dünyada saygın dergiler arasında yerini almıştır. Balkan Medical Journal hali hazırda ülkemizde yukarıda belirtilen önemli indekslerde yer alan tek tıp fakültesi dergisidir.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Amacımız var olanı iyileştirmek, iyi olanı da markalaştırmaktadır. Balkan Medical Journal Trakya Üniversitesi’nin bir markası olmuştur. Ben şahsım ve Üniversitem adına dergimize katkı veren öncelikle Editorial Board’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Tıp Fakültemizin dergisinin bu başarısının her aşamasında önemli katkısı olan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun'un koordinatörlüğünde Üniversitemizin tüm dergileri için benzer bir planlama yaptık. Üniversitemizin bilimsel yayıncılık anlamında da ülkemizde ve Balkanlarda örnek bir düzeye gelmesi hedefiyle ilerliyoruz” dedi.

Etki Faktörü nedir?

Dergilerin bilimsel açıdan değerlendirilmesinde günümüzde kabul edilen en geçerli ölçüt olan etki faktörü (impact factor), bir ve iki yıl önce dergide yayınlanan makalelere o yıl yapılan atıf sayısının, bir ve iki yıl önce yayınlanan ve atıf değeri olan makale sayısına bölünerek elde edilen değerdir.

YENİ SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sul..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek..