AZERBAYCAN BAYRAK GÜNÜ KUTLAMASI

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği “9 Kasım Azerbaycan Milli Bayrak Günü” dolayısıyla Trakya Üniversitesi Bolcaana Yemekhanesi önünde kutlama programı düzenledi. Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, akademisyenler ile Trakya Üniversitesinde öğrenim gören Azerbaycanlı uluslararası öğrenciler başta olmak üzere çok sayıda öğrenci katıldı.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, Azerbaycan ve Türkiye'nin iki kardeş ülke olduğunu söyleyerek dernek olarak her zaman uluslararası öğrencilerin yanında olduklarını belirten Çalışkan, "Trakya Üniversitesinde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenci kardeşlerimizle Azerbaycan Milli Bayrak Günü'nü kutluyoruz. Bayraklar ülkeler için şereftir, onurdur ve iyi bir şekilde temsil edilmeleri gerekir. Biz de kardeş ülkemiz Azerbaycan için bir aradayız." ifadelerini kullandı.

Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Doktora Öğrencisi Aynura Bagirova, Azerbaycan bayrağının kabul edildiği gün anısına etkinlik gerçekleştirdiklerini, Türkiye’de kendilerini vatanlarında gibi hissettiklerini ifade ederek başladığı konuşmasında “Türkiye için vatan, bayrak nasıl bir anlam ediyorsa bizim için de aynı şeyleri ifade ediyor. Bugün bizler için önemli bir gün. Burası da bizim vatanımız ve bugünü hep birlikte kutluyoruz. Tek millet iki devlet diyoruz.” dedi.

Üniversitemiz Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Leman Hüseyinova da milli günlerini kutladıkları için mutlu olduğunu belirterek “Azerbaycan Bayrak Günü 1920 yılından beri Azerbaycan’da kutlanıyor. 2009 yılından beri de resmi olarak kutlanıyor. Bugün, üç renkli bayrağımızın milli bir gün olarak kabul gördüğü gün. Ülkemizde bugün bayram olarak kutlanıyor.” dedi.

Programa katılan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin yaptığı konuşmada "Trakya Üniversitesi adına Trakya Uluslararası Öğrenci Derneğine ve Üniversitemizde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrencilerimize bu anlamlı etkinliği düzenledikleri için tebrik ediyor ve katılan herkese de teşekkür ediyorum. Azerbaycan'ın 9 Kasım Milli Devlet Bayrak Günü kutlu olsun. Yaşasın Türkiye Azerbaycan Kardeşliği." dedi.

Program, Azerbaycan şiirleri ve şarkılarının okunmasının yanı sıra katılımcılara sunulan ikramlarla son buldu.
Bu içerik 08.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 834 kez okundu.