AVRUPA YERBİLİMLERİ BİRLİĞİ 2017 GENEL KURULUNDA ÜNİVERSİTEMİZ TEMSİL EDİLDİ

Avrupa Yerbilimleri Birliği (EGU- European Geosciences Union) tarafından gerçekleştirilen 2017 Genel Kurulu 23-28 Nisan 2017 tarihlerinde Viyana’da gerçekleştirildi. 107 ülkeden 14496 kişi katıldığı genel kurulda 1238 PICO (sözlü+interaktif poster), 4849 sözlü ve 1312 poster sunumu yapıldı. Türkiye’den 156 bilim insanın katılım gösterdiği genel kurulda Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Harita ve Kadastro Programı’nda görev yapmakta olan Öğr. Gör. Yener Türen ile Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Doğan Uğur Şanlı tarafından “Spectral Character of Repeated GPS Measurements” başlıklı PICO (sözlü+interaktif poster) sunum ile katılım sağlanmış ve dünya genelindeki bu büyük organizasyonda Üniversitemiz temsil edildi.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..