ARNAVUTLUK ÜLKE TANITIM GÜNÜ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik Ve Spor Bakanlığının desteği ve Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği ile Üniversitemiz iş birliğinde “Arnavutluk Ülke Tanıtım Günü” 28 Kasım 2017 tarihinde Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan etkinlikte  ‘Yarınlar Bizim İçin’ adlı projeden bahsetti. Hakan Çalışkan “Bu proje ile ülke tanıtım günleri gerçekleştireceğiz. Uluslararası öğrenciler içerisinden seçmiş olduğumuz ülke temsilcileri kendi ülkeleriyle ilgili bilgiler vererek tanıtımlar gerçekleştirecek. Program sonrasında kurulacak stantlar ile de ülke tanıtımları desteklenecek.” dedi.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Arnavutluk temsilcileri programda Arnavutluk tarihinden ve Arnavut kökenli Şemsettin Sami’nin hayatından ve eserlerinden bahsetti.

Program sonunda katılımcılara Arnavutluk ile ilgili tanıtım kitapçığı dağıtıldı.

Bu içerik 30 Kasım 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 617 kez okundu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..