ANAYASA KOMİSYONU BAŞKANI PROF. DR. MUSTAFA ŞENTOP’DAN KÜLLİYEMİZE ZİYARET

Anayasa Komisyonu Başkanı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni ziyaret etti. Ödüllü müzeye gerçekleştirilen ziyarete Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin katıldı.

Prof. Dr. Mustafa Şentop ve beraberindeki heyete Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yrd. ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü Öğr. Gör. Hakan Akıncı eşlik ederek Sağlık Müzesi’nin tarihi yapısı ve özellikleri hakkında bilgi verdi.

Ziyaret esnasında Prof. Dr. Mustafa Şentop müze içerisindeki vatandaşlarla sohbet ederek, ülkemizin çeşitli illerinden gelen lise ve üniversite öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Prof. Dr. Mustafa Şentop, Trakya Üniversitesi'nin böyle bir kompleksi yaşatarak medeniyetimizin belgelere dayalı bir anlatımla tanıtımındaki katkılarından dolayı Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve ekibine teşekkür etti.

Ziyaret sonrasında Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop’a Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin ve Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı tarafından plaket takdim edildi.
Bu içerik 06 Şubat 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1242 kez okundu.

YENİ TETOVA ÜNİVERSİTESİ’NİN HEKİM ADAYLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

Trakya Üniversitesi ile Tetova Devlet Üniversitesi arasındaki iş birliği çerçevesinde, 5-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Acil Tıp, Çocuk Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz bölümlerinde eğitim gören Tetova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN, MERHUM DR. RATİP KAZANCIGİL ANISINA “OSMANLI SAĞLIK GELENEKLERİ” TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi, değerli çalışmaları ve sayısız eseriyle Edirne, Trakya Üniversitesi ve tıp tarihine unutulmaz katkılar sağlayan, Edirne sevdalısı, merhum Dr. Ratip Kazancıgil Hoca’yı, ölümünün 1. yılında, “Osmanlı Sağlık Gelenekleri” toplantısıyla anacak. 7-8 Eylül 2018 tarihinde, Dr. Ratip Kazancıgil’in derin izler bıraktığı Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müz..