AKTİF BİR TRAKYA ÜNİVERSİTESİ, AKTİF ÖĞRENCİLER: “2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 236 ÖĞRENCİ KULÜBÜ ETKİNLİĞİ...”

Bilim, sanat, kültür ve spor alanında yaptığı nitelikli etkinliklerle şehrin ve bölgenin nabzını tutan Trakya Üniversitesi, öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen etkinliklerle de göz dolduruyor. Trakya Üniversitesi’nin aktif öğrenci toplulukları, farklı alanlardan ağırladıkları önemli misafirler ve ele aldıkları önemli konularla dikkat çekici etkinliklere imza atıyor.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nda Trakya Üniversitesi’nin 102 öğrenci topluluğu toplam 115 etkinlik gerçekleştirirken, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’nın Kasım ayı sonunda, düzenlenen etkinlik sayısı 236’ya yükseldi. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’nda, uzun süredir bir faaliyette bulunmayan pasif 25 öğrenci topluluğu kapatılırken, 7 yeni öğrenci topluluğu kuruldu. Bu doğrultuda güncel öğrenci topluluğu sayısı 84 olarak kayıtlara geçerken, topluluk sayısındaki azalışa rağmen etkinlik sayısının %100’den fazla artış göstermesi, Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın etkin kaynak yönetimi politikasının başarılı bir sonucu olarak öne çıktı.

Üniversitelerin akademik eğitim veren kurumlar olmanın yanı sıra öğrencileri sosyal ve kültürel olarak da geleceğe hazırlayan kurumlar olduğuna dikkat çeken Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, Trakya Üniversitesi’nin birçok farklı alanda faaliyet gösteren, toplam 84 aktif öğrenci topluluğu olduğunu söyledi. Öğrencilerin ilgilendikleri, kendilerini ifade edebildikleri ve geliştirebildikleri toplulukların tüm faaliyetlerinden gurur duyduklarını ifade eden Öğr. Gör. Burak İşçimen, “İmza attıkları önemli çalışma ve başarılarla akademik ve bireysel gelişimlerini sürdüren öğrencilerimiz, Trakya Üniversitesi’ni, katıldıkları her platformda başarıyla temsil ediyor. Azimli ve özverili çalışmalarıyla elde ettikleri başarılarla bizler de gurur duyuyoruz. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı olarak, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve üst yönetimimizin de koşulsuz destekleriyle, öğrencilerimizin kişisel ve akademik gelişimlerine katkı sağlayacak her faaliyete destek oluyoruz. Daha yılı tamamlamış olmamıza rağmen, öğrenci kulüplerimizin etkinlik sayısının %100’ün üzerinde artış göstererek 236’ya ulaşması, bu desteğin somut bir göstergesi. Öğrenci etkinliklerinin nitel ve nicel gelişiminde, kaynakların efektif ve etkin kullanımı büyük önem taşıyor. Öğrencilerimizin üstün gayreti ve bizim desteklerimizle ortaya çok güzel işler çıkıyor. Öğrencilerimizle ve faaliyetleriyle gurur duyduğumuzu bir kez daha dile getirirken onlara desteğimizin artarak devam edeceğini vurgulamak istiyorum. Bu vesileyle Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Şube çalışanlarına ve emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımla gönüllü öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Bu içerik 05.12.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1829 kez okundu.