AİLE HEKİMLİĞİ ANA BİLİM DALIMIZDAN 7. ULUSLARARASI AİLE HEKİMLİĞİ KONGRESİ

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen “7. Uluslararası Trakya Aile Hekimliği Kongresi” açılışı, 21 Mart 2018 tarihinde Rektörlüğümüz Senato Salonu’nda düzenlenen Medya Paneli’nin ardından 22 Mart 2018’de Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Kongre açılışına Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Dünya Aile Hekimleri Birliği (WONCA) Avrupa Seçilmiş Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ungan, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Esra Saatçı, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı ve Türkiye Aile Hekimliği Yeterlilik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamdi Nezih Dağdeviren, hekimler, Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri, öğrencileri ile sağlık çalışanları katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını Üniversitemiz Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı ve Türkiye Aile Hekimliği Yeterlilik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamdi Nezih Dağdeviren yaptı. Prof. Dr. Nezih Dağdeviren, Türkiye’nin tek endüstri desteksiz kongresinin 7’sini Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlemiş olduklarının altını çizerek karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen aile hekimliği kongrelerini geleneksel hale getirdiklerini bildirdi ve kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen meslekteşlarına teşekkür etti. Prof. Dr. Dağdeviren, “Trakya ailesi, sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmeyi başarabilen bir aile. Fiziki olarak burada çalışan, eğiten ve eğitim görenlerden oluşan ailemiz, Ülkemizin ve Balkanların pek çok yerinden yeni fertler ile genişleyen büyük bir aile olma yolunda hızla ilerliyor.” dedi.  Aile Hekimliği nezdinde Türkiye’nin sağlığı için çalıştıklarını ve çabaladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Dağdeviren, “Nefesimiz yettiğince birlik ve beraberlik içerisinde Ülkemiz’in sağlığı için üretmeye devam edeceğiz. Türkiye güzel günlere gidiyor, bizler de aile hekimleri olarak güzel günlere katkı sunmak için emek harcıyoruz.” dedi. Ülkemizin değişik yerlerinden, Balkanlar’dan ve İngiltere’den kongreye katılımlar gerçekleştiğini belirten Prof. Dr. Dağdeviren, gelecek yıllarda daha büyük katılımlar beklediklerini ifade etti ve kongreye katılan, destek veren herkese teşekkürlerini sundu.

Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Esra Saatçı, Trakya Üniversitesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı’nın aile hekimliği konusunda önemli bir yere sahip olduğunu söyleyerek “Özellikle genç meslektaşlarımız için ifade etmek gerekirse, burası Türkiye’de kurulan ilk Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı’dır. Aile Hekimliği günlerinin ilki yine burada gerçekleştirilir. Bu açıdan tarihsel öneme sahiptir. Bugün, Ülkemizin farklı ana bilim dallarında çalışan pek çok profesör hocamız burada yetişmiş ve buradan bulundukları yerlere gitmişlerdir. Türkiye’de önemli hocaların bulunduğu, aile hekimliği için önemli işler yapan bir yerde olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyorum.” dedi.

TAHUD Kurucu ve eski Başkanlarından, Avrupa Aile Hekimliği Araştırma Ağı EGPRN Başkanı ve Avrupa Aile Hekimliği Birliği Seçilmiş Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ungan, 7’si düzenlenen Uluslararası Trakya Aile Hekimliği Kongresi’ne katılmaktan dolayı gururlu olduğunu ifade ederek uzun süredir bölgedeki bir konuya liderlik ve öncülük ettiği için Üniversitemiz Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalının da gururlanması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Mehmet Ungan, “Kongreyi, komşu ülkeler ile birlikte bilgi ve tecrübelerin paylaşımı ve değişimi açısından önemli buluyorum. Bu vesileyle toplantının değerinin bilinmesi açısından genç hekimleri bu tip organizasyonları desteklemeye ve organizasyon dahilinde her türlü etkinlikte yer almaya davet ediyorum.” dedi.

Kongrenin açılışında konuşan bir diğer isim de Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan oldu. Dr. Kalkan konuşmasında 7. Uluslararası Trakya Aile Hekimliği Kongresi açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu ve kongreyi önemsediğini ifade ederek “Böyle bir toplantıyı Edirne’de aksatmadan başarıyla sürdüren başta Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamdi Nezih Dağdeviren’e ve değerli ekibine teşekkür ediyorum. Buna ilaveten sahada pratisyenlerimiz, Üniversitede hocalarımız ile birlikte üretim gerçekleştiren teorisyenler olarak sizlere gerekli her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu bilmenizi isterim.” dedi.

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan’ın konuşmalarının ardından kongrede son açılış konuşması Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir tarafından gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, 7. Uluslararası Trakya Aile Hekimliği Kongresi’nin tekrardan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor olmasını önemli bulduğunu ifade ederek bu durumdan Trakya Üniversitesi ve Tıp Fakültesi olarak mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti. Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir konuşmasında “Prof. Dr. Esra Saatçı’nın da belirttiği gibi Üniversitemiz Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı, Türkiye’de kurulan ilk Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı’dır. Prof. Dr. Kemal Agun Hoca’yı bu vesile ile rahmetle anıyorum. Bu bayrak iyi ellere verildi ki bugünlere geldi. Çukurova’dan gelerek aramızda bulunan hocamızın bugün ifade ettiği bir şey var. Hocamız, ‘Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı, arkadan gelen gemiler daha kolay gelebilsin diye buzu kıran öncü gemilerden biridir’ dedi. Ana Bilim Dalımız bu vizyonunu Üniversitemizin vizyonu ile birleştirerek Balkanlara taşıdı. Bu konuda en aktif ana bilim dallarımızdan biri. Bu vesileyle, bugün burada pek çok uluslararası katılımcıyı aramızda görüyorum. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen Ana Bilim Dalımızın kıymetli hocalarını Dekanlığım ve Üniversitemiz adına canıgönülden tebrik ederim. Üniversitemizin Balkan vizyonuna bu kadar katkı sunan bir Ana Bilim Dalımız ve böyle başarılar varken her zaman yanlarında olacağımızı belirtmek ister, faydalı bir kongre olmasını dilerim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Kongre’de alanında yetkin doktorlar tarafından gerçekleştirilecek sunum ve konuşmalara geçildi.

Üniversitemiz Balkan Kongre Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen “7. Uluslararası Trakya Aile Hekimliği Kongresi” 25 Mart 2018 tarihinde sona erecektir.

Bu içerik 23.03.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 2852 kez okundu.