8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ VESİLESİYLE ÜNİVERSİTEMİZDEN KADIN İSTİHDAMI AÇIKLAMASI

Hayatın her alanında söz sahibi olan kadınlarımızın bilim ve çalışma hayatında da etkisini Trakya Üniversitesi özelinde görüyoruz. 1798 akademik personelimizin 878’i (%48), 1504 idari personelimizin 747’si (%49), 132 sözleşmeli personelimizin 92’si (%69) kadınlarımızdan oluşmaktadır. Bu veriler Üniversitemizdeki kadın gücünü açıkça ortaya koymaktadır.

Trakya Üniversitesi olarak Kadın Sorunları Araştırma Merkezi ile sürekli çalışma ve sorunlara çözüm üretme çabasında olduklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Toplamda 3434 personelimizin 1717’si kadın. Buradan görüldüğü üzere Üniversitemiz ailesi içerisinde mensuplarımızın %50’lik bir kısmı kadın personelimiz. Bu sayının Üniversitemizde tam olarak yarı yarıya gelmesi de bir tesadüf. Bu tesadüfün cinsiyet eşitliğine vurgu özelliği taşıdığını düşünüyorum. Üniversitemiz pek çok alanda olduğu gibi bu alanda da güzel bir örnek teşkil ediyor. Üniversitemizde kadınlarımızın bilim ve çalışma sahasında oldukça etkin olduklarını görüyoruz. Buradan bir kez daha öncelikle kurumumuzun değerli kadın personelleri olmak üzere tüm kadınlarımıza minnettar olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.

Bu içerik 09 Mart 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 484 kez okundu.

YENİ KAMU HASTANELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN REKTÖR PROF. DR. ERHAN TABAKOĞLU’NA ZİYARET

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen, “Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ İlleri 2018 Yılı Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı”na katılmak üzere Edirne’ye gelen Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper ve beraberindeki heyet, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. RIDVAN CANIM’A BÜYÜK ONUR

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım’ın adı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentin Yakutiye İlçesi’nde yaptırılan eğitim merkezine verildi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden, bölüm birincisi olarak mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde akademisyenlik yap..