8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ VESİLESİYLE ÜNİVERSİTEMİZDEN KADIN İSTİHDAMI AÇIKLAMASI

Hayatın her alanında söz sahibi olan kadınlarımızın bilim ve çalışma hayatında da etkisini Trakya Üniversitesi özelinde görüyoruz. 1798 akademik personelimizin 878’i (%48), 1504 idari personelimizin 747’si (%49), 132 sözleşmeli personelimizin 92’si (%69) kadınlarımızdan oluşmaktadır. Bu veriler Üniversitemizdeki kadın gücünü açıkça ortaya koymaktadır.

Trakya Üniversitesi olarak Kadın Sorunları Araştırma Merkezi ile sürekli çalışma ve sorunlara çözüm üretme çabasında olduklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Toplamda 3434 personelimizin 1717’si kadın. Buradan görüldüğü üzere Üniversitemiz ailesi içerisinde mensuplarımızın %50’lik bir kısmı kadın personelimiz. Bu sayının Üniversitemizde tam olarak yarı yarıya gelmesi de bir tesadüf. Bu tesadüfün cinsiyet eşitliğine vurgu özelliği taşıdığını düşünüyorum. Üniversitemiz pek çok alanda olduğu gibi bu alanda da güzel bir örnek teşkil ediyor. Üniversitemizde kadınlarımızın bilim ve çalışma sahasında oldukça etkin olduklarını görüyoruz. Buradan bir kez daha öncelikle kurumumuzun değerli kadın personelleri olmak üzere tüm kadınlarımıza minnettar olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.

Bu içerik 09 Mart 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 458 kez okundu.

YENİ EDİRNE’NİN YENİ BULUŞMA NOKTASI: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MERİÇ KENARI SOSYAL TESİSLERİ

Trakya Üniversitesi’nin Meriç Kenarı Öğrenci Sosyal Tesisleri’nde, Sağlık Kültür Spor Daire Başkan V. Yücel Kurtdere ve değerli personellerinin katkılarıyla 2018’in ilk aylarında başlayan yenileme ve dönüşüm çalışmaları, sürdürülebilirlik ilkesiyle, tüm hızıyla devam ediyor. Edirne’ye yıllardır hizmet veren tesisler, yenilenen yüzü, her geçen gün daha da artan..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TARİHİNDE BİR İLK: ÜNİVERSİTE AİLESİ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, üniversite tarihinde ilk defa düzenlenen iftar yemeği, akademisyenler, idari çalışanlar ve öğrencilerin yoğun katılımıyla, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ndeki Bolca Ana Yemekhanesi’nde gerçekleşti. 7 Haziran 2018’de düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 1.000 kişi katıldı. İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Enes Temel’in Kur'an-ı..