8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ VESİLESİYLE ÜNİVERSİTEMİZDEN KADIN İSTİHDAMI AÇIKLAMASI

Hayatın her alanında söz sahibi olan kadınlarımızın bilim ve çalışma hayatında da etkisini Trakya Üniversitesi özelinde görüyoruz. 1798 akademik personelimizin 878’i (%48), 1504 idari personelimizin 747’si (%49), 132 sözleşmeli personelimizin 92’si (%69) kadınlarımızdan oluşmaktadır. Bu veriler Üniversitemizdeki kadın gücünü açıkça ortaya koymaktadır.

Trakya Üniversitesi olarak Kadın Sorunları Araştırma Merkezi ile sürekli çalışma ve sorunlara çözüm üretme çabasında olduklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Toplamda 3434 personelimizin 1717’si kadın. Buradan görüldüğü üzere Üniversitemiz ailesi içerisinde mensuplarımızın %50’lik bir kısmı kadın personelimiz. Bu sayının Üniversitemizde tam olarak yarı yarıya gelmesi de bir tesadüf. Bu tesadüfün cinsiyet eşitliğine vurgu özelliği taşıdığını düşünüyorum. Üniversitemiz pek çok alanda olduğu gibi bu alanda da güzel bir örnek teşkil ediyor. Üniversitemizde kadınlarımızın bilim ve çalışma sahasında oldukça etkin olduklarını görüyoruz. Buradan bir kez daha öncelikle kurumumuzun değerli kadın personelleri olmak üzere tüm kadınlarımıza minnettar olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.

Bu içerik 09 Mart 2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 513 kez okundu.

YENİ YUNANİSTAN SELANİK ARISTOTLE ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

Trakya Üniversitesi Dış İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz Selanik Aristotle Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, Selanik Aristotle Üniversitesi Rektörü Prof. Pericles A. Mitkas, akademisyen ve öğrencilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Ariadni Stogiannidou, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başka..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ’NDE “VİYOLONSEL & GİTAR DUO KONSERİ”

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde “Viyolonsel&Gitar Duo” konseri düzenlendi. Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri, Trakya Üniversitesi’nin davetlisi olarak geldiği Edirne’de, Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda bir konser etkinliği gerçekleştirdi. Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı &oum..