6. TEMATİK ARKEOLOJİ SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Edirne Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen 6. Tematik Arkeoloji Sempozyumu 02-03 Şubat 2018 tarihlerinde Üniversitemiz Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. “Toplumsal Değişim ve Devamlılık” temalı sempozyuma akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Sempozyum açılışında konuşan Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Başak Boz, Tematik Arkeoloji Sempozyumları’nın 2013 yılından itibaren her yıl farklı üniversitelerin ev sahipliğinde farklı konular üzerinde düzenlendiğini belirterek bu sempozyumların amacının arkeolojiye ait sorun ve kavramları yeni ve güncel bilgiler ışığında tartışmaya açmak olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Başak Boz, bu tartışmalar sonucunda ortaya konan çıktılardan öğrenciler için Türkçe bir kaynak üretmenin de önemli bir amaç olduğunu vurguladı.

Üniversitemiz ev sahipliğinde 6.’sı düzenlenen Tematik Arkeoloji Sempozyumu’nun bu yıl “Toplumsal Değişim ve Devamlılık” konusunda ele alınacağını ifade eden Doç. Dr. Başak Boz, “Antropoloji’de Değişim ve Devamlılık Mekanizmaları” adlı bir sunum gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Başak Boz, sunumunda toplum ve değişim kavramları hakkında katılımcılara bilgi vererek toplum tanımından hareketle toplumsal değişimi çeşitli yönleri ile ele aldı. Toplumsal değişimin dört temel kavram ile ele alınması gerekliliğini ifade eden Boz, bu kavramların “Seviye, Hız, Yön ve Büyüklük” olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Başak Boz’un açılış konuşmasının ve sunumunun ardından katılımcıların sunumları ile devam eden sempozyum 03 Şubat 2018 tarihinde son buldu.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..