6. TEMATİK ARKEOLOJİ SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Edirne Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen 6. Tematik Arkeoloji Sempozyumu 02-03 Şubat 2018 tarihlerinde Üniversitemiz Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. “Toplumsal Değişim ve Devamlılık” temalı sempozyuma akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Sempozyum açılışında konuşan Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Başak Boz, Tematik Arkeoloji Sempozyumları’nın 2013 yılından itibaren her yıl farklı üniversitelerin ev sahipliğinde farklı konular üzerinde düzenlendiğini belirterek bu sempozyumların amacının arkeolojiye ait sorun ve kavramları yeni ve güncel bilgiler ışığında tartışmaya açmak olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Başak Boz, bu tartışmalar sonucunda ortaya konan çıktılardan öğrenciler için Türkçe bir kaynak üretmenin de önemli bir amaç olduğunu vurguladı.

Üniversitemiz ev sahipliğinde 6.’sı düzenlenen Tematik Arkeoloji Sempozyumu’nun bu yıl “Toplumsal Değişim ve Devamlılık” konusunda ele alınacağını ifade eden Doç. Dr. Başak Boz, “Antropoloji’de Değişim ve Devamlılık Mekanizmaları” adlı bir sunum gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Başak Boz, sunumunda toplum ve değişim kavramları hakkında katılımcılara bilgi vererek toplum tanımından hareketle toplumsal değişimi çeşitli yönleri ile ele aldı. Toplumsal değişimin dört temel kavram ile ele alınması gerekliliğini ifade eden Boz, bu kavramların “Seviye, Hız, Yön ve Büyüklük” olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Başak Boz’un açılış konuşmasının ve sunumunun ardından katılımcıların sunumları ile devam eden sempozyum 03 Şubat 2018 tarihinde son buldu.

YENİ SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Üniversitemiz bünyesinde 21 yıldır ziyaretçilerini ağırlayan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 05 Mayıs 2018 tarihinde rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Her yıl ziyaretçi sayısını istikrarlı bir şekilde artıran, şehrimize gün geçtikçe daha fazla turist kazandıran Sul..

YENİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni, 21 Mayıs 2018’de Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Çan, İpsala Teknik Meslek Yüksekokulu Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hayati Arda, Teknik Bilimler Meslek..