6. LİPİD METABOLİZMASI VE BOZUKLUKLARI EĞİTİM KURSU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği (TEMD) tarafından Prof. Dr. Arman Tuğrul adına düzenlediği ve Üniversitemizin ev sahipliğini yaptığı “6. Lipid Metabolizması ve Bozuklukları Eğitim Kursu” 15 Nisan 2017 tarihinde Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde düzenlendi. Kursa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda TEMD Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Tevfik Sabuncu bir konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. Sabuncu dernek olarak çeşitli çalışma grupları bulunduğunu ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde, çeşitli zamanlarda kurslar düzenlediklerini belirtti. Prof. Dr. Sabuncu ayrıca hekimlikte güncel değişimlerin çok olduğunu, bu kursların usta çırak ilişkisiyle tecrübelerin paylaşılmasını sağlaması açısından önemini vurguladı.

TEMD Yönetim Kurulu adına bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Fahri Bayram düzenledikleri bu eğitim kurları ile güncel bilgileri iletmek ve bu konudaki yanlış anlaşılmaların, yanlış düşüncelerin doğrusunu işinde uzman kişilerle anlatmaya çalıştıklarını ifade etti. Kurs için emeği geçen herkese teşekkür ederek başarılı bir kurs olması temennisinde bulundu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir konuşmasında, bu kursun, derneğin yaptığı en önemli aktivitelerinden birisi olduğunu belirterek burada bilgilerin doğru ellerden doğru kişilere anlatılması bakımından önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Demir “ Birinci basamakta görev yapan hekimlerimizin ve ikinci basamakta yer alan hekimlerimizin yönlendirilmesi en önemli halk sağlığı sorunlarının çözümlenmesinde birinci sırada gelmektedir. Bu nedenle çalışma grubunu ve Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği’ni kutluyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından eğitim kursu gerçekleştirildi.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..