2. ULUSLARARASI TRAKYA MUHASEBE, FİNANS VE DENETİM SEMPOZYUMU BAŞLADI

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Trakya Muhasebecilik, Finans ve Denetim Sempozyumu 17 Ekim 2017 tarihinde Fehmi Yıldız Konferans Salonu’nda başladı.

Düzenleme Kurulu Başkanlığını Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kıymet Çalıyurt’un üstlendiği sempozyumun açılışı Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi YMM Prof. Dr. Mehmet Erkan, İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı SMMM Yücel Akdemir, Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği Başkanı YMM Arif Aytulun, İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası’ndan YMM Talha Apak’ın konuşmaları ile yapıldı.

Bağımsız denetimdeki sıkıntıları, bunları düzeltmek için verilen eğitimler ve yapılması gerekenlerden bahseden Prof. Dr. Mehmet Erkan, Ülkemizdeki bağımsız denetim şirketlerinin yapılanmasına ve yapılan denetimlere değindi. Denetimlerin standartlara uygun hale getirilmesi ve fiyat politikasının bağımsız denetim açısından netleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kamu Gözetim Kurumunun sürekli eğitim sistemine de değinen Erkan, Sempozyumun bağımsız denetime ve Ülkemize hayırlı olmasını diledi. Prof. Dr. Erkan “Böyle bir organizasyonu gerçekleştiren Trakya Üniversitesine, emeği geçen Hocalarıma ve Sayın Dekanıma teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul Mali Müşavirler odası Başkanı SMMM Yücel Akdemir sözlerine Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kıymet Çalıyurt’a teşekkür ederek başladı. İstanbul Mali Müşavirler odasının yapılanması ile ilgili sayısal bilgilerden sonra muhasebe ve denetim üzerine yapılan sempozyumlara değindi. Muhasebe ve denetimin birbirinden ayrılmazlığının altını çizen Akdemir Dünyada yaşanan krizlerin denetlenebilir yapıları daha önemli hale getirdiğini belirtti. Kamu gözetim kurumlarının yaptığı çalışmaları anlatarak denetimin uzmanlık alanı olduğunu belirtti. Denetim yapacak kişilerin kendilerini yetiştirmesi gerektiğinden ve denetim için ihtiyaç duyulan kanunlardan bahsetti. Denetçi olabilmenin zorlukları ve yapılması gereken düzenlemelere de değindi.

Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği Başkanı YMM Arif Aytulun Derneklerinin Ülkemizde kurulan en eski mesleki örgüt olduğunu belirtti. Derneğin örgütsel yapılanmasından, tarihçesinden ve muhasebe standartlarını Türkçeye çeviren ilk dernek olduklarından bahsetti. Muhasebenin düzgün yapılabilmesi için diğer bilim dallarıyla ortak çalışılması gerektiğini, muhasebecilerin işlerini yaptıkları işyerlerinin işleyişini bilmesi gerektiğini söyledi. Kongreye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Aytulun, mesleki olarak yapılabilecek ortak çalışmaların devam etmesini ve bilgi paylaşımına önem verilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası’ndan YMM Talha Apak, serbest muhasebeci ve mali müşavirlik ile yeminli mali müşavirlik mesleği ve meslek örgütlerinin önemimden ve gelişiminden bahsetti. Meslek mevzuatı altında yer alan örgütlenmelere de değinen Apak, bağımsız denetim ile ilgili faaliyetleri anlattı. Mesleğe giriş koşullarının ağırlığından ve mesleği icra ederken karşılaşılan güçlüklerden bahsetti.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler, sempozyumda alanında beyin fırtınası yaratacak konuların işleneceğini,  muhasebe ve denetim alanında pratikten gelen bu işin uygulayıcılarının katıldığını belirterek öğrencilere faydalı olacağını söyledi. Prof. Dr. Gençler “Böyle bir organizasyonu düzenleyen başta Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kıymet Çalıyurt Hocamıza, Prof. Dr. Oktay Güvemli Hocamıza, Düzenleme Komitesine, emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından davetlilere hediyeleri takdim edildi.

Alanında uzmanların katılımıyla devam eden sempozyum 19 Ekim 2017 Perşembe günü sona erecek.

RUMELİ’YE EN ÇOK HİZMET VEREN EĞİTİM KURUMU: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Tek Rumeli TV tarafından düzenlenen "Rumeli'nin En'leri 2017" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 10 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Törende Üniversitemiz Rumeli’ye En çok Hizmet Veren Eğitim Kurumu Ödülünü aldı. 500 Sivil Toplum Kuruluşunun davet edildiği, 240 Rumeli Balkan Derneğinin katıldığı 20 kategoride yapılan oylama ile belirlenen Rumeli'ye en çok hizmet eden kişi, kurum ve kurul..

BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katılımı ile 6 Şubat 2018 tarihinde “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İstanbul Üniversitesi Rektör&u..