10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yılı sebebiyle 10 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemizde iki ayrı 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni gerçekleştirildi. Ayşekadın Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen ilk törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Bu yıl Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen tören Atatürk Anıtına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin tarafından çelenk konulması ile başladı. Siren sesi ile başlayan Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi öğrencilerinden Kübra Gül “Atatürk’ü Duymak”, Kadir Gönül ise “Mustafa Kemal’in Gök Yazıları” isimli şiiri okudu. Şiirlerin ardından Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Okutmanı Hasan Ali Cengiz, Atatürk’ün liderlik özellikleri ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından Menza Binası önünde gerçekleştirilen ikinci törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. H. Ahmet Tezel ile akademisyenler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu’nun Atatürk Büstü’ne çelenk koymasıyla başlayan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla devam etti.  

Törende bir konuşma gerçekleştiren Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. H. Ahmet Tezel “Bugün 10 Kasım 1938’de ölümsüzlüğe yol alan başta Cumhuriyet olmak üzere bizlere sunduğu eşsiz eserleriyle tüm dünyanın gözünde her gün biraz daha devleşen büyük önder Gazi M. Kemal Atatürk’ü anmak için bir aradayız.” dedi. Prof. Dr. H. Ahmet Tezel konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.” sözüyle son verdi.

Ardından günün anlam ve önemiyle ilgili Trakya Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Okutmanı Tarık Sarıoğlu bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından program sona erdi. 

Bu içerik 10.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 2482 kez okundu.