TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN GÖREV ALDIĞI “1001 PROJESİ”NE TÜBİTAK DESTEĞİ

Yürütücülüğünü Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yahya Nural’ın, proje araştırmacılığını Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Biyokimya A.D. Öğr. Üyesi Doç. Dr. Lokman Ayaz, Farmasötik Kimya A.D. Dr. Öğr. Üyesi Serap Yılmaz ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji A.D. Öğr. Üyesi Doç. Dr. A. Hakan KURT’un yaptığı “Yeni 1,4-Naftokinon-Tiyazol Türevi 2-Amino-3-(4-(4-sübstitüefenil)-2-(aroil/açilimino)tiyazol-3(2H)-il)naftalen-1,4-dion Bileşiklerinin Sentezi, Bu Bileşiklerin in vitro Olarak Antikanser Özelliklerinin İncelenmesi ve Asit Dissosiyasyon Sabitlerinin Belirlenmesi” konulu, yaklaşık 272.000 TL bütçeli projenin, TÜBİTAK tarafından “1001” olarak desteklenmesine karar verildi. Projeyle ilaç tasarımında önemli yere sahip olan 1,4-naftokinon yapısı ile birlikte tiyazol halkasını içerecek, değiştirilebilir sübstitüe gruplara sahip otuz altı adet yeni bileşiğin sentezlenmesi ve bu bileşiklerin meme kanser hücre hattında, hücre döngüsünde önemli rol oynayan enzimleri ile birlikte antiproliferatif ve apoptotik etkileri değerlendirilecek.
Bu içerik 10.08.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1355 kez okundu.