TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN GÖREV ALDIĞI “1001 PROJESİ”NE TÜBİTAK DESTEĞİ

Yürütücülüğünü Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yahya Nural’ın, proje araştırmacılığını Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Biyokimya A.D. Öğr. Üyesi Doç. Dr. Lokman Ayaz, Farmasötik Kimya A.D. Dr. Öğr. Üyesi Serap Yılmaz ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji A.D. Öğr. Üyesi Doç. Dr. A. Hakan KURT’un yaptığı “Yeni 1,4-Naftokinon-Tiyazol Türevi 2-Amino-3-(4-(4-sübstitüefenil)-2-(aroil/açilimino)tiyazol-3(2H)-il)naftalen-1,4-dion Bileşiklerinin Sentezi, Bu Bileşiklerin in vitro Olarak Antikanser Özelliklerinin İncelenmesi ve Asit Dissosiyasyon Sabitlerinin Belirlenmesi” konulu, yaklaşık 272.000 TL bütçeli projenin, TÜBİTAK tarafından “1001” olarak desteklenmesine karar verildi. Projeyle ilaç tasarımında önemli yere sahip olan 1,4-naftokinon yapısı ile birlikte tiyazol halkasını içerecek, değiştirilebilir sübstitüe gruplara sahip otuz altı adet yeni bileşiğin sentezlenmesi ve bu bileşiklerin meme kanser hücre hattında, hücre döngüsünde önemli rol oynayan enzimleri ile birlikte antiproliferatif ve apoptotik etkileri değerlendirilecek.

YENİ TETOVA ÜNİVERSİTESİ’NİN HEKİM ADAYLARI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE

Trakya Üniversitesi ile Tetova Devlet Üniversitesi arasındaki iş birliği çerçevesinde, 5-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Acil Tıp, Çocuk Hastalıkları ve Kulak Burun Boğaz bölümlerinde eğitim gören Tetova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN, MERHUM DR. RATİP KAZANCIGİL ANISINA “OSMANLI SAĞLIK GELENEKLERİ” TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi, değerli çalışmaları ve sayısız eseriyle Edirne, Trakya Üniversitesi ve tıp tarihine unutulmaz katkılar sağlayan, Edirne sevdalısı, merhum Dr. Ratip Kazancıgil Hoca’yı, ölümünün 1. yılında, “Osmanlı Sağlık Gelenekleri” toplantısıyla anacak. 7-8 Eylül 2018 tarihinde, Dr. Ratip Kazancıgil’in derin izler bıraktığı Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müz..