İZMİR MİLLETVEKİLİ CEMAL BEKLE ve ROMAN DERNEKLERİ TEMSİLCİLERİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE…

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Sözcüsü Cemal Bekle ile Balkan Romanlar Birliği (BAROM) Başkanı Bahattin Ulusoy, Edirne Roman Kültürünü Araştırma, Geliştirme, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EDROM) Başkanı Erdinç Çekiç vd Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkan Yardımcısı Sezgin Kaplan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özcan Aygün ve öğretim elemanları da yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ziyaret sırasında, Trakya Üniversitesi Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü’nün ülkemizde, bu alanda kurulan tek enstitü olduğunu belirterek bundan gurur duyduklarını ifade etti. Enstitünün yaptığı çalışmalardan bahseden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne’de kutlanan Kakava Şenlikleri’nin Trakya Üniversitesi’nde de coşkuyla kutlanmaya başladığını söyledi. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Balkanlarda çok ciddi bir nüfus var. Oraya uygun projeler yapmak istiyoruz. Bulgaristan’dan özellikle Roman vatandaşlarımızdan öğrenci alabilmek için özel çalışmalar yaptık. Orada eğitimli bir nüfus olması, bölgenin geleceği açısından çok kritik. Çalışmalarımızın en temel noktası ayrıştırıcı değil bütünleştirici olmak.” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” projesinden de söz eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bu projede sadece Roman öğrenciler yoktu. Toplumun her kesiminden yetenekli öğrencilere ulaştık. Biz bu öğrencilere, birlikte çalışmayı ve başarmayı öğrettik. ‘Sizin geleceğiniz burada, çalışmanız okumanız gerekiyor.’ mesajını müzikle verdik. İlkokula devam etmeyen çocuk, sonrasında işe devam etmiyor, ülkemize, topluma bir fayda sağlayamıyor. Biz bu disiplini okulda verebilirsek bu tüm hayatını etkileyecektir. Bunun için sorunlara çözüm getiren projeler üretmek, çocukları kazanabilecek yollar bulmak gerekiyor. Vatana, millete, ailesine hayırlı nesiller yetiştirmek istiyoruz.” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Sözcüsü Cemal Bekle ise “Burada Trakya Üniversitesi’nin ciddi bir misyonu var ve üniversiteniz bu misyonu başarıyla üstleniyor. Akademik olarak tüm altyapılar hazır. Üniversitenizde çok değerli isimler görev yapıyor. Biz ülkemizde ciddi çalışmalar yaptık. Roman vatandaşların toplumla kaynaşması konusunda örnek çalışmalar yaparak Avrupa’ya model olmak istiyoruz. Sadece İzmir’le sınırlı kalmak istemiyoruz. Tüm ülkeyi dolaşarak akademik çalışmalar yapmak istiyoruz. Yüzlerce toplantı yaptık. Enstitü’nün varlığı çok kıymetli, bu nedenle yapılacak bilimsel çalışmaların proje ayağının Trakya Üniversitesi’nde olmasını istiyoruz. Balkanları da içine alan bir akademik çalışmayı hayata geçirmek hedefindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, önyargıların yıkımı için çok mücadele ediyor. Biz de bu anlamda akademik veriye ihtiyaç duyuyoruz. Okula devam ciddi mesele ve sizlere burada büyük iş düşüyor.” dedi. Kendisine yüzlerce defa milletvekili olamayacağının söylendiğini aktaran Cemal Bekle, doğru bir misyon ortaya koymanın başarıyı beraberinde getireceğini belirtti. Sözlerine “Romanlar ayrışmaz ve ayrıştırmaz. Bunu toplum çok iyi biliyor. Bizler askere gidiyoruz, vergi veriyoruz. Eşler ve denkler arasında fırsat eşitliğinin yakalanması önemli. Doğru rol model ve inanmışlık yakalanırsa, olmaz denilen birçok şeyin olduğunu göreceğiz. Bir sorumluluğumuz var ve milletimize borçluyuz. Üzerimize düşeni sizlerle beraber yaparak sorunları çözeceğiz. Güzel işler başaracağız.” dedi.

Bu içerik 17.09.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 936 kez okundu.