GDG EDİRNE DEVFEST 2017

Üniversitemiz Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Trakya Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen GDG Edirne DevFest 2017 16 Aralık 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan program Trakya Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Topluluğu Başkanı Ahmet Can Ergiyen’in konuşmasıyla devam etti. Ahmet Can Ergiyen dünyada birçok ülkede gerçekleştirilen GDG etkinliklerinden söz etti. Bilişim ve Teknoloji Topluluğu üyeleriyle birlikte yaptıkları workshoplardan da bahseden Ahmet Can Ergiyen, bu yıl ilk defa "Study Jam" etkinliği gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Taşkın “Android Must Have Libraries” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Gümrük giriş çıkışlarında kullanılan Barkod Geçiş Sistemi’nden ve TÜBİTAK’ın elektrikli araç projesinde yer alan araçtan bahseden Yrd. Doç. Dr. Cem Taşkın, demo bir uygulama yazarak sunumuna son verdi.

Bilişim ve Teknoloji Topluluğu üyelerinden Furkan Alkan ve Yrd. Doç. Dr. Cem Taşkın hediye ve sertifika takdim etti.

Barış Yesugey, Erol Kabadayı, Kader Sucuk, Nazlı Temur, Türerkan İnce, Yusuf Zeren, Timuçin Dursun, Sercan Yusuf, Ozan Türcan ve Burak Keleş’in konuşmalarıyla program sona erdi.

ÜNİVERSİTEMİZ "TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK HİZMET İHRACATÇISI"NDAN BİRİ OLDU

Dünya ticaretinde payı her geçen gün artan hizmet ihracatı ile ilgili Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yayımlanan “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasının sonuçlarında Üniversitemiz sektöründe 8. genel sıralamada 474. olarak büyük bir başarıya imza attı. Üniversitemiz, elde ettiği bu başarıyla İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Bü..

YENİ HASTANEMİZDE “HASTANE ENFEKSİYONLARI” KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi (Hastane) Başhekimlik Sağlık Kurulu Odası’nda 18 Ocak 2018 tarihinde Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Gündeniz Altıay ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Doç. Dr. Zerrin Yuluğkural tarafından “Hastane Enfeksiyonları” konulu basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı...