ÇOCUK İSTİSMARI FARKINDALIK KONFERANSI

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oya Onat Kocabıyık danışmanlığında  Eğitim çocuk istismarına farkındalık oluşturmak amacıyla 29 Kasım 2017 tarihinde Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Eğitim Binası Konferans Salonunda “Çocuk İstismarı Farkındalık Konferansı” düzenlendi.

Psikolog Öznur Şahin ve Avukat Bedia Mutlu Mirzabey’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta ilk olarak Psikolog Öznur Şahin yaptığı konuşmada, çocuk ihmali ve istismarı hakkında bilgiler vererek ailelerin ve öğretmenlerin çocuk istismarı ile ilgili olarak bilinçlenmesinin öneminden bahsetti.

Avukat Bedia Mutlu Mirzabey ise Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ile ilgili bil verdiği konuşmasında, Türk ceza kanununda çocuk ihmali ve istismarının yer aldığını ve çeşitli yasalarla ve ceza hükümleriyle cezalandırıldığını ifade etti.
Bu içerik 04.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 495 kez okundu.