Bilgisayar Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kuruluş Tarihi ve Yasası : Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulunun 07.03.1989 tarihli toplantısında Trakya Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde "Bilgisayar Uygulama ve Araştırma Merkezi" kurulması 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca uygun görülmüştür. Merkez Yönetmeliği 11.09.1993 tarihli 21695 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştır.
Yerleşim Durumu : Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı binasında Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile aynı fiziki mekanı kullanmaktadır.

Kuruluş Amacı : Trakya Bölgesinde bilgisayar uygulamaları ve araştırmaları yapmak, bilgisayar kullanmak isteyen her düzeyde ticaret, sanayi ve devlet kuruluşlarına danışmanlık, uygulama programları yazılım hizmeti verilmesi, bilgisayar konusunda öğrenim görmemiş kişiler için bilgisayar programcılığı, bilgisayar operatörlüğü kursları açmak, Trakya Bölgesinde bilgisayar konusunda akademik düzeydeki ihtiyaçlara cevap vermek.

MERKEZ MÜDÜRÜ

YRD.DOÇ.DR. AYDIN CARUS

YÖNETİM KURULU

DANIŞMA KURULU