Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yeşilay Topluluğu tarafından organize edilen “Sağlıklı Bir Nesil Sağlıklı Bir Gelecek”  adlı söyleşi 24 Nisan 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Mümin Şahin, dekanlar, akademisyenler ile Edirne Yeşilay Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç ve öğrenciler katıldı. Progr..

Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesinin kuruluşunun 20. Yıldönümü dolayısıyla 23 Nisan 2017 tarihinde Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesinde konser ve sergi düzenlendi. Etkinliğe Edirne Valisi Günay Özdemir, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile sanatseverler katıldı. Üniversitemiz II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesinin kuruluşunun 20. yıldönümüne özel bir hat ..

Üniversitemiz Anaokulu öğrencileri 21 Nisan 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleşen ziyarette Rektörümüz çocuklar ile sohbet ederek hediyeler dağıttı.Rektörümüzün sorduğu bilmeyece doğru cevap vererek Rektörlük koltuğuna oturan öğrencimiz astronot olmak istediğini ifade etti. &O..

Üniversitemizce Mevlana Değişim Programı kapsamında yürütülmekte olan öğrenci ve öğretim elemanları değişimi çerçevesinde Üniversitemize gelen  Saraybosna  Üniversitesi ( Bosna-Hersek) Boşnak Dili Ve Edebiyatı Bölüm Başkanı  Prof.Dr. Sanjin Kodric ve Mostar- Dzemal Bijedic Üniversitesi  (Bosna -Hersek) Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç..

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve İlahiyat Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Üniversitemiz Dış İlişkiler Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Trakya Bölge Temsilcisi Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. ..

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Aydoğdu, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı bünyesinde 26-30 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Sağlık Bilimleri Alanında 2237 Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi”nde eğitimci olarak yer alacak. Konu ile ilgili olarak bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu hocamızı tebrik ederek “Üniversitemiz akademisyenlerinin ..

Her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde yapılan ve bu yıl 41.’si düzenlenen Turizm Haftası açılış kokteyli 18 Nisan 2017 tarihinde Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kokteyl tarihi ve kültürel zenginliği ile ön plana çıkan Edirne’nin, en önemli tarihi miraslarından ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi’nde yapıldı. Kokteyle V..

Üniversitemiz Tıp Fakültesinin toplum yararına sunduğu sağlık hizmeti kapsamında hasta ve hasta yakınları ile konunun uzmanı hekimleri dostluk ve güven ortamında bir araya getirmek ve böylece hastaların yaşamını daha rahat sürdürebilmelerini ve doğru bilgiler edinmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Hasta Okulu Programı kapsamında 19 Nisan 2017 tarihinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ..

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümünün düzenlediği, Gazeteci-Yazar Yunus Arıkan tarafından gerçekleştirilen “Kendine Yatırım Yap Ayakların Yere Bassın” semineri 13 Nisan 2017 tarihinde Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yunus Arıkan 45 yıllık yaşam öyküsünü anlatarak başladığı seminerde başarıya ulaşmak için..

Mimar Sinan vefatının 429. yılında Üniversitemizin yanı sıra Edirne Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği, TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, TMMOB Makine Mühendisleri Odası, Edirne Kent Konseyi ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği’nin katkılarıyla etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda 06 Nisan 2017 tarihinde Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde “Suyun İzinde Mima..

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Saniye Nur Özcan, Kübra Ergün, Neriman Emir ve Özge Köse tarafından Yrd. Doç.Dr. Deniz Mertkan Gezgin’in danışmanlığında gerçekleştirilen Edirne Melahat Hulusi Detanin Çocuk Evleri sitesinde Bir Düş Bahçesi adlı proje 18 Mart 2017 tarihinde hayata geçirildi. Proje kapsamı..

Hürriyet gazetesi yazarlarının Edirne seyahatinin yankıları devam ediyor. Edirne’nin güzelliklerini anlatan yazarlardan Nuran Çakmakçı daha önce Balkanların 7/24 açık tek kütüphanesi olan Üniversitemiz Merkez Kütüphanesini sayfasına taşımıştı. 14 Nisan 2017 tarihli Hürriyet gazetesinde Üniversitemizi okuyucularına aktarmaya devam eden Nuran Çakmakçı, 2300 yabancı uyruklu öğrenciye eğ..