Balkan Üniversiteler Birliğinin 3. Toplantısı için Sofya’da bulunan Türk Üniversitelerinden oluşan heyet Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe’yi ziyaret etti. Ziyarette Bulgaristan’daki üniversite eğitimi ve Türkiye’den gelen öğrencilerin durumu ile ilgili bilgi alındı.

24-25 Mart 2017 tarihlerinde Sofya’da düzenlenen Balkan Üniversiteler Birliği toplantısında Üniversitemiz ile Makedonya’dan Uluslararası Vizyon Üniversitesi arasında Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalandı. 2022 yılına kadar yürürlükte olacak bu protokolle Üniversitemiz ile Uluslararası Vizyon Üniversitesi arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi sağlanacak.

24-25 Mart 2017 tarihlerinde Sofya’da düzenlenen Balkan Üniversiteler Birliği toplantısında Üniversitemiz ile Makedonya’dan Uluslararası Balkan Üniversitesi arasında Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalandı. 2022 yılına kadar yürürlükte olacak bu protokolle Üniversitemiz ile Uluslararası Balkan Üniversitesi arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi sağlanacak.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Sofya St. Kliment Ohridski Üniversitesi Rektörü Prof. Anastas Gerdjikov arasında “Trakya Üniversitesi ve Sofya St. Kliment Ohridski Üniversitesi Arasında İkili İşbirliği Protokolü” imzalandı. 2022 yılına kadar geçerli olacak işbirliği anlaşması iki üniversite arasında öğrenci, öğretim elemanı ve idari personel değişimi ile özellikle uluslararası projele..

Balkan Üniversiteler Birliği 3. Toplantısı 24-25 Mart 2017 tarihleri arasında Sofya’da Sofya St.Kliment Ohridski Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, Romanya, Makedonya, Kosova’dan toplam 34 Üniversite’nin katıldığı toplantıya Ülkemizden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr..

Lörrach’ın Belediye Başkanı Joerg Lutz ve eşi Judith Lutz, Edirne’nin fahri hemşehrisi  Prof. Dr. Manfred Raupp ve eşi Dorothee Raupp, Lörrach Belediyesi Kültür Müdürü Lars Frıck, Lörrach Uluslararası Dernek Başkanı Dr. Susanne Daniel ile Lörrach Uluslararası Türkiye Edirne Temsilcileri Galip Ahım Çalışkan ve Mehmet Bayraktar 27 Mart 2017 tarihinde Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erh..

Kütüphaneler Haftası kapsamında Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar M.Y.O öğretim elemanları tarafından 27 Mart 2017 tarihinde Trakya Üniversite Balkan Yerleşkesi Merkez Kütüphanesi’nde açıldı. Sergide grafik, seramik ve cam, çinicilik, geleneksel el sanatları, kuyumculuk, restorasyon bölümleri öğretim elemanlarının dokuma, çini, seramik ve takı tasarımı eserleri bulunmaktadır. Şehit Ressam Hasan R..

Balkan Şehitleri’ni Anma Programı 26 Mart 2017’de Trakya Üniversitesi Konservatuvar Salonu’nda gerçekleşti. Programa Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, il protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programı Edirne Muhari..

14 Mart Tıp Haftası Kutlama Programı Uzm. Evrim Kaşıkçı ve Balkan Akademik Ensemble tarafından verilen  “Geleneksel Türküler Modern Düzenlemeler” adlı konserde bir ilk yaşandı. 1922 yılında yazılıp bestelenen “Edirne Marşı” Edirne’nin işgalinden 95 yıl sonra ilk kez Uzm. Evrim Kaşıkçı tarafından seslendirildi. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde Edirne Marşı uzun süre ayakta alkışland..

27 Mart Dünya Tiyatro Günü sebebiyle Üniversitemiz Sahne Meydan Tiyatro Topluluğu tarafından “7 Kocalı Hürmüz” adlı oyun 27 Mart 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde sergilendi. Tiyatro severlerin yoğun ilgi gösterdiği “7 Kocalı Hürmüz” adlı iki perdelik müzikli komedi oyunu, seyirciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

21 Mart Dünya Down Sendromu farkındalık günü kapsamında Üniversitemiz Erken Çocukluk Eğitimi Topluluğu (EÇET) Down Sendromlu akranlarını Eğitim Fakültemizde misafir etti. Özel Arda Özilke Özel Eğitim Okulu öğrencileri, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım ve öğrencilerimiz ile bir araya gelerek çeşitli sosyal etkinlikler düzenlediler.

Türksoy Halk Çalgıları Orkestrası Nevruz Konseri 23 Mart 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konsere Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konserde TÜRKSOY Genel Sekreteri adına TÜRKSOY Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı b..