“YER YEDİUYURU'' İÇİN KORUMA EYLEM PLANI HAZIRLANDI

Dünyada en nadir bulunan kemirgenlerden olan ''Yer yediuyuru'' için koruma eylem planı, Balkan Kongre Merkezi’nde 29 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda hazırlandı.

Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Beytullah Özkan, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin biyolojik çeşitlilik açısından çok zengin bir coğrafyada yer aldığını belirtti.

Türkiye'de nesli tükenme tehlikesi bulunan, hassas türlerden olan ''Yer yediuyuru'' hakkında çalışmalar yaptıklarını ifade eden Özkan, koruma altında olan kemirici türün dünyada sadece 24 kaydının bulunduğunu vurguladı.

Özkan, yapılan son araştırmalara göre dünyada sadece Trakya, Edirne ve çevre illerdeki birkaç küçük alanda yaşamlarını sürdüren tür için hazırlanan koruma eylem planının uzun süre devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ahmet Kara ise dünyada en nadir kemirgenlerden olan ''Yer yediuyuru''nun son yapılan araştırmalara göre sadece Trakya ve çevresinde yaşamlarını sürdürdüklerini belirtti.

Türün yoğun tarım ve ormancılık faaliyetleri sonucu doğal yaşam alanlarının neredeyse tamamını kaybettiğini açıklayan Kara, ''Günümüzde son bireyleri tarla aralarında kalmış yaşlı meşe, ahlat, ceviz, badem ağaçları ile çalılıklarda yaşayan ''Yer yediuyuru'' acil önlemler alınmazsa dünya üzerinden yok olacaktır'' dedi. Toplantıda, dünyada en nadir bulunan kemirgenlerden olan ''Yer yediuyuru'' için koruma eylem planı hazırlandı.
Bu içerik 05.10.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1489 kez okundu.