YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİNDE 4. SIRADAYIZ

Trakya Üniversitesi 2200’i aşkın yabancı uyruklu sayısı ile Türkiye’nin en çok yabancı uyruklu öğrenci kabul eden üniversitelerinden biri olmasının yan sıra verdiği eğitim ve Edirne’nin özellikleri ile de öğrencilerimizden haklı takdir görüyor. Yabancı Uyruklu Öğrenci Memnuniyeti Araştırması (YÖMA) 2017’nin açıklanan sonuçlarına göre Edirne ve Trakya Üniversitesi öğrencilerin en çok memnun oldukları 4. İl oldu.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Memnuniyeti Araştırması (YÖMA) 2017 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirilmiştir. Yabancı Uyruklu Öğrenci Memnuniyet Araştırması, 2016-2017 öğretim yılında 65 ilde 114 devlet ve vakıf üniversitesinde öğrenim gören 2963 Yabancı Uyruklu Öğrenci ile yüz yüze görüşme yoluyla yapılmış bir ankettir. Araştırmada yabancı uyruklu öğrencilerin öğrenim gördükleri şehirlerden, kayıtlı oldukları üniversitenin eğitim ve öğretiminden, üniversitenin yerleşkesinden ve bu yerleşkedeki yaşamının doyuruculuğundan, üniversitede kendilerine sağlanan akademik destek ve ilgiden, üniversitenin yönetim ve işleyişinden, üniversitedeki öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginlik düzeyinden, üniversitede kendilerine sunulan kişisel gelişim ve kariyer desteği olanaklarından ne düzeyde memnun oldukları incelenmiştir. Üniversiteler ve şehirler yabancı öğrencilerin memnuniyet düzeylerine göre sıralanmıştır.

Raporun tamamı ekte yer almaktadır.
Bu içerik 20 Haziran 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 2092 kez okundu.

779fe1_50d66ae43162441c93faaedeb4e90125.pdf
(2.5 MB)