Y NESLİ GÖÇMEN GENÇLERİN EĞİTİM SORUNLARI VE GELECEK VİZYONLARI; AVUSTRALYA ÖRNEĞİ KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Y Nesli Göçmen Gençlerin Eğitim Sorunları ve Gelecek Vizyonları; Avustralya Örneği Konferansı 08 Mayıs 2017 tarihinde Eğitim Fakültesinde gerçekleştirildi. Konferansa akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Doç. Dr. Sema Sandalcı konuşmasında eğitimin bugünkü durumuna vurguda bulunarak yaşanılan aksaklıklardan bahsetti.

Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Akar konferansta Y nesline değinerek y neslinin özelliklerini, nelerden hoşlandıklarını, neler yaptıklarını, ne istediklerini ve iş hayatlarındaki isteklerini anlattı. Y nesli olarak adlandırılan günümüz gençliğinin Avusturya özelindeki problemlerinden bahseden Yrd. Doç. Dr. Filiz Akar, yurtdışındaki göçmen Türklerin eğitimdeki başarısızlıkları, yaşanan sıkıntıları anlattı. Avusturya’da yaşayan vatandaşlarımız ile yaptıkları araştırmalarda birebir görüşmelerde bulunduklarını ve bu görüşmelerde göçmen Türklerin anlattıklarını dile getirdi.

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..