Y NESLİ GÖÇMEN GENÇLERİN EĞİTİM SORUNLARI VE GELECEK VİZYONLARI; AVUSTRALYA ÖRNEĞİ KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Y Nesli Göçmen Gençlerin Eğitim Sorunları ve Gelecek Vizyonları; Avustralya Örneği Konferansı 08 Mayıs 2017 tarihinde Eğitim Fakültesinde gerçekleştirildi. Konferansa akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Doç. Dr. Sema Sandalcı konuşmasında eğitimin bugünkü durumuna vurguda bulunarak yaşanılan aksaklıklardan bahsetti.

Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Akar konferansta Y nesline değinerek y neslinin özelliklerini, nelerden hoşlandıklarını, neler yaptıklarını, ne istediklerini ve iş hayatlarındaki isteklerini anlattı. Y nesli olarak adlandırılan günümüz gençliğinin Avusturya özelindeki problemlerinden bahseden Yrd. Doç. Dr. Filiz Akar, yurtdışındaki göçmen Türklerin eğitimdeki başarısızlıkları, yaşanan sıkıntıları anlattı. Avusturya’da yaşayan vatandaşlarımız ile yaptıkları araştırmalarda birebir görüşmelerde bulunduklarını ve bu görüşmelerde göçmen Türklerin anlattıklarını dile getirdi.

ATATÜRK HAYRANI YUNAN RESSAM ESERLERİNİ ÜNİVERSİTEMİZE BAĞIŞLADI

14. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen “Türk Eğitim Günleri" kapsamında Trakya Üniversitesi bir tanıtım standı açtı. Üniversitemiz standını ziyaret eden Yunan Ressam Dimitris Evkarpidis kendi çizdiği Atatürk resimlerin Üniversitemize bağışladı. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü çok sevdiğini belirten sanatçı “Trakya Üniversitesinin Sel..

REKTÖRÜMÜZ VE BERABERİNDEKİ HEYET SELANİK BAŞKONSOLOSLUĞU’NDAKİ RESEPSİYONA KATILDI

11 – 14 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen 14. Uluslararası Selanik Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen “Türk Eğitim Günleri"ne Trakya Üniversiteler Birliği üyesi olan Trakya Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi olmak üzere Türkiye’den beş üniversite katıldı. Katılımc..