Y NESLİ GÖÇMEN GENÇLERİN EĞİTİM SORUNLARI VE GELECEK VİZYONLARI; AVUSTRALYA ÖRNEĞİ KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Y Nesli Göçmen Gençlerin Eğitim Sorunları ve Gelecek Vizyonları; Avustralya Örneği Konferansı 08 Mayıs 2017 tarihinde Eğitim Fakültesinde gerçekleştirildi. Konferansa akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Doç. Dr. Sema Sandalcı konuşmasında eğitimin bugünkü durumuna vurguda bulunarak yaşanılan aksaklıklardan bahsetti.

Bozok Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Akar konferansta Y nesline değinerek y neslinin özelliklerini, nelerden hoşlandıklarını, neler yaptıklarını, ne istediklerini ve iş hayatlarındaki isteklerini anlattı. Y nesli olarak adlandırılan günümüz gençliğinin Avusturya özelindeki problemlerinden bahseden Yrd. Doç. Dr. Filiz Akar, yurtdışındaki göçmen Türklerin eğitimdeki başarısızlıkları, yaşanan sıkıntıları anlattı. Avusturya’da yaşayan vatandaşlarımız ile yaptıkları araştırmalarda birebir görüşmelerde bulunduklarını ve bu görüşmelerde göçmen Türklerin anlattıklarını dile getirdi.

BAYRAMLAŞMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Bayramlaşma Töreni 23 Haziran 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Fuaye Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Mümin Şahin, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, Genel Sekreter Yardımcıları Uzm. Ahmet Sezgin ve Öğr. Gör. Hakan Akıncı ile akademik ve idari personel katıldı.   B..

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2018-2022 DÖNEMİ STRATEJİK PLAN ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemizin 2018-2022 Dönemi Stratejik Plan Çalıştayı 22 Haziran 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Çalıştaya Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, Trakya Kalkınma Ajansı Sekreteri Mahmut Şahin, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcıları Uzm. Ahmet Sezgin ve &Oum..