VEFATININ 429. YILINDA MİMAR SİNAN ANILDI

Mimar Sinan vefatının 429. yılında Üniversitemizin yanı sıra Edirne Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği, TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, TMMOB Makine Mühendisleri Odası, Edirne Kent Konseyi ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği’nin katkılarıyla etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda 06 Nisan 2017 tarihinde Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde “Suyun İzinde Mimar Sinan” fotoğraf yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışı, 07 Nisan 2017 tarihinde Üniversitemiz Mimarlık Fakültesinde “Suyun İzinde Mimar Sinan” konulu panel, 08 Nisan 2017 tarihinde “Mimar Sinan Su Yolları” gezisi, 09 Nisan 2017’de Edirne Belediye Binası önünden Protokol Evi’ne kadar “Bisiklet Turu” gerçekleştirildi.

Bu içerik 19 Nisan 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 460 kez okundu.

20. YÜZYILIN SON SOYKIRIMI: SREBRENİTSA KONFERANSI VE 100 KARİKATÜRLE SREBRENİTSA SOYKIRIMI SERGİSİ

Üniversitemiz Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından Srebrenitsa Soykırımının 22. Yılı anısına düzenlenen 20. Yüzyılın Son Soykırımı: Srebrenitsa Konferansı ve 100 Karikatürle Srebrenitsa Soykırımı Sergisi 13 Temmuz 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde düzenlendi. Sergi açılışına ve konferansa Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büy&uum..

ENDONEZYA CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU HERRY SUDRADJAT’DAN ZİYARET

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat ve beraberindeki heyet 19 Temmuz 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyarette etti. Bilimsel ve kültürel konuların ele alındığı görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Endonezya 260 milyon nüfusu, dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip dost ve kardeş bir Ülke. Bizi birbirimize bağlayan tarihi bağla..