UZUNKÖPRÜ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULUNDA GİRİŞİMCİLİK KONFERANSI DÜZENLENDİ

Üniversitemiz Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dr. İbrahim Bodur Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde ve Yrd. Doç. Dr. İlknur Eskin organizatörlüğünde "Girişimcilik Dünyası Konferansı" Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Konferans Salonu'nda 30 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirildi. 

Konferansa Trakya Üniversitesi Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Ayhan Aytaç, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dr. İbrahim Bodur Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdal Aydın, Edirne Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve CANKAR Tarım Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Fedai Canım, DECORTIE Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Semih Kavaklıoğlu ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Uzunköprü uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür V. Yrd. Doç. Dr. E. Erdinç Dinçsoy, konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve konuşmacılara teşekkürler ederek başladığı açılış konuşmasıda, girişimciliğin, Ar-Ge’nin ve katma değer yaratmanın önemini vurgulayarak, öğrencilere bu konferanstan maksimum derecede faydalanmaları konusunda tavsiyelerde bulundu ve konferansın tekrarlanması konusundaki temennilerini dile getirdi.

Doç. Dr. Ayhan Aytaç, Üniversite öğrencilerinin yaratıcı, yenilikçi ve projelerini hayata geçirebilen girişimci niteliğe ve beceriye sahip olarak yetişmesini amaçladıkları ve bu doğrultuda projeler yürüttüklerini açıkladı.

Yrd. Doç. Dr. Erdal Aydın, girişimcilik merkezi olarak sektör üniversite işbirlikleri yaptıklarını ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerinin anlaşma yaptıkları şirketlerde staj imkanı tanıdıklarını belirtti. Aydın, Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun 10 öğrencisine Çanakkale, İstanbul ve Bursa’da faaliyet gösteren şirketlerde staj imkanı sunacaklarını açıkladı. Aydın, 19 Aralık 2017 tarihinde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde yapılacak, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Sayın Zeynep Bodur Okyay’ın konuşmacı olarak katılacağı “ Sürdürülebilir Rekabet İçin Teknoloji, Tasarım ve İnsan” konferansına davet etti.

Fedai Canım, öncelikle iş fikrini oluşturabilmek amacıyla uluslararası ve ulusal işletme örnekleri incelediklerini söyledi. Canım, Edirne’de ilk kez solucan gübresi üretimi yapan bir işletme kurduklarını ve şuanda tarımsal işletmelere yönelik hizmet verecek kapasitede oldukları açıkladı.

Semih Kavaklıoğlu, internet girişimciliğin düşük maliyetli ve daha geniş kitlelere ulaşılması nedeniyle önemini vurguladı. Kavaklıoğlu, internet kullanım oranların artmasıyla birlikte internetten alışverişin arttığını ve bunun internet girişimciliğini desteklediğini belirtti. Kavaklıoğlu, günümüzde en güncel konulardan birinin sanal para Bitcoin olduğunu ama bununla ilgili olumlu ve olumsuz görüşlerin yer aldığını belirtti.

Konferans soru cevap kısmı ile son buldu.
Bu içerik 05.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 677 kez okundu.