ÜNİVERSİTEMİZİN ULUSLARARASI AR-GE İŞBİRLİKLERİ ZİRVESİ VE FUARI’NDAKİ STANDI

Kalkınma Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, 03-05 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul’da, “Geleceğin Üretim Sistemlerinde Ar-Ge İşbirlikleri” ana temasıyla “Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı” düzenlendi.

Trakya Kalkınma Ajansının organize ettiği fuar stantlarında Trakya Üniversitesine ait olan iki stant da İpsala Meslek Yüksekokulumuz öğretim elemanları tarafından geliştirilen projeler ile temsil edildi. Fuarda katılan projeler Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Desteği ile geliştirilen “Otomatik Kayar Kapı Sistemleri için Yeni Bir Doğrusal Motor Tasarımı ve Uygulaması” projesi Öğr. Gör. Yusuf Avşar ve Öğr. Gör. Dr. Ozan Akı tarafından tanıtıldı. Diğer stant da “Bio-Mekatronik İskelet Destek Sistemleri” projesi ise Öğr. Gör. Emrah Aydın ve Öğr. Gör. Dr. Aydın Güllü tarafından sunuldu. Üniversitemiz tarafından açılan stantlar büyük ilgi gördü.

Fuarın açılışını Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun yaptı. Açılış gününde Trakya Kalkınma Ajansı standına ilgi yoğundu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A Yekta Saraç, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Cüneyd Düzyol ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş standı ziyaret ederek Üniversitemiz hakkında bilgi aldı.
Bu içerik 12.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 557 kez okundu.