ÜNİVERSİTEMİZİN BALKAN TEMASLARI

Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar 30 Ocak – 02 Şubat 2017 tarihleri arasında Priştine Üniversitesi, Kadri Zeka Gjılan Üniversitesi, Vitina Belediyesi, Priştine Büyükelçiliği, Prizren Başkonsolosluğu, Kosova Cumhuriyeti Boşnak Milletvekili, Kosova Milli Eğitim Bakanğı, Prizren Üniversitesi, Üniversitemizden mezun olan Cengiz Çesko, Makedonya Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Mekadonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi.

Priştine Üniversitesi Dış ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Ass. Dr. Afrim Hoti, eski Rektör Prof.Dr. Muje Rugova, Kosova Kamu Yönetimi Enstitüsü Genel Müdürü Refike Sülçevsi ve Bujar Thaci ile 31 Ocak 2017 tarihinde Kosova Priştine’de toplanıldı. Görüşmede Yüksek lisans ve Doktora konusunda destek verilmesi, ortak sempozyumların daha fazla düzenlenmesi ile İkili anlaşmanın genişletilerek yeniden imzalanması gibi konular yer verildi.

Kadri Zeka Gjılan Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof.Ass. Dr. Shpresë Qamili, Prof.Ass. Dr. Naim Mustafa, Prof. Ass. Dr. Dukagjin Leka ve Kosova Kamu Yönetimi Enstitüsü Genel Müdürü Refike Sülçevsi ile Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar 31 Ocak 2017 tarihinde Gilan’da toplandı. Görüşmede Kadri Zeka Gjılan Üniversitesi yetkilileri, Üniversitenin 2013 yılında bağımsız hale geldiğini belirterek Yüksek lisans ve özellikle de Doktora konusunda Trakya Üniversitesi’nden destek beklediklerini ifade ettiler. Ayrıca görüşmede Sağlık Yüksek Okulu ve Biyomedikal Bölümü açılması için destek sağlanması ve Eğitim Fakülteleri arasında ortak faaliyetler yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Heyetimizi davet eden Vitina Belediyesi Belediye Başkanı Sokol Haliti 31 Ocak 2017 tarihinde ziyaret edildi. Toplantıda Trakya Üniversitesi’ndeki Vitinalı öğrenciler ile ilgili konuşuldu.

Daha sonra Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve Priştine Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri ile birlikte Kosova’dan gelen öğrencilerin Türkiye’deki durumları ve Trakya Üniversitesi’nin anlaşmalı olduğu Kosova Üniversiteleri ile ilişkilerimiz hakkında görüşme gerçekleştirildi.

01 Şubat 2017 tarihinde Prizren Başkonsolosu Selen Evcit ve Konsolos Muavini İsmail Cenk Şen ile birlikte Kosova’dan gelen öğrencilerin Türkiye’deki durumları ve Trakya Üniversitesinin anlaşmalı olduğu Kosova Üniversiteleri ile ilişkilerimiz hakkında görüşüldü.

Kosova Cumhuriyeti Boşnak Milletvekili Emilya Recepi, Prizren önde gelenlerinden Cemil Luma ve işadamı Adnan Fuşa ile birlikte 01 Şubat 2017 tarihinde bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede Prizren’den Edirneye gelecek olan ve halihazırda Trakya Üniversitesinde okuyan öğrencilerimiz ile ilgili konulara yer verildi.

Daha sonra Kosova Milli Eğitim Bakan Yardımcısı  Hüsrev Balci Prizren’den Edirneye gelen öğrencilerin akreditasyonu ile ilgili konuşuldu.

Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rame Vataj, Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Sadık İdrizi ve Prizren Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkoloji Bölümü Öğretim Yrd.Doç.Dr. Soner Yıldırım ile 01 Şubat 2017 tarihinde Prizren Üniversitesi’nde görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede iki üniversite arasında yapılacak işbirlikleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Prizren Üniversitesi ile Erasmus+ anlaşması imzalandı ve öğrencilerin Edirne’de yaz döneminde 2-3 haftalık staj yapmaları konusu konuşuldu.

02 Şubat 2017 tarihinde Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi mezunu Cengiz Çesko ile görüşülerek mezunlarımızın durumu ve yeni gelecek öğrencilerin durumları ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Daha sonra Makedonya Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Enver Hüseyin ve Makedonya Türk Demokratik Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili  Gönül Bayraktar ile Makedonya Üniversiteleri ve öğrencilere yaz dönemi staj imkanı ile ilgili görüşüldü.

Gostivar’da kurulan ve Türkçe eğitim yapan Mekadonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl Hoca, Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Mensur Nuredin ve Doç. Dr. Abdulmecit Nuredin ile 02 Şubat 2017 tarihinde Mekadonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi’nde görüşüldü.
Bu içerik 16.02.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1422 kez okundu.