ÜNİVERSİTEMİZE SÖZLEŞMELİ PERSONEL ADAYLARIN ALIMINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. maddesinin B fıkrası uyarınca sözleşmeli personel statüsünde istihdam edilmek üzere 05 Haziran 2017 tarihli Sabah gazetesinde ve Devlet Personel Başkanlığı ile Kurumumuz internet sitesinde ilan edilen Üniversitemize sözleşmeli personel alımına ilişkin değişik unvanlardaki 91 adet pozisyona rekor olarak 1286 aday başvurmuştur.

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Sınav Şartı Başlıklı Ek 2’nci maddesi yerleştirmelerin ne şekilde yapılacağını düzenlemektedir. İlanımızda belirtilen unvanlar için söz konusu esasların Ek 2’nci maddesinin (b) fıkrasına göre “2016 KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle” duyuru yapılmış olup söz konusu pozisyonlar için bunun dışında örneğin yazılı ya da sözlü ya da başka bir usulde adayların değerlendirilerek yerleştirilmesine yasal olarak imkan bulunmamaktadır.

22 Haziran 2017 tarihinde ilan edilen ve asıl olarak atanmaya hak kazanan adaylara duyuruda istenilen belgeleri teslim etmek üzere 10/07/2017 tarihine kadar süre verilmiş ancak süresi içerisinde atamaya esas belgelerini teslim etmeye gelmeyen Hemşire (lisans) 20 aday, Hemşire Yoğun Bakım 1 aday, Sağlık Teknikeri (Anestezi) 2 aday, Sağlık Teknikeri [İlk ve Acil Yardım (Paramedik)] 2 aday,  Hemşire (Ortaöğretim) 4 adayın, yerine aynı pozisyon için tespit edilen ve 22 Haziran 2017 tarihli ilanda yer alan  yedek adaylardan 1’inci yedek adaydan başlamak üzere sırasıyla yedek adayın davet edilerek gerekli işlem yapılmasına karar verilmiştir.

Bunlara ilaveten atanmaya hak kazanan tüm adayların mevzuat uyarınca güvenlik soruşturmaları yaptırılarak uygun olanların atamaları yapılmakta ve görevlerine başlatılmaktadırlar.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Bu içerik 13 Temmuz 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 3064 kez okundu.

YENİ SRİ LANKA DEMOKRATİK SOSYALİST CUMHURİYETİ VE ÇEKYA ANKARA BÜYÜKELÇİLERİ'NDEN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohiden Amza, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile birlikte 17 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen “Sri Lanka- Türkiye İlişkileri” adlı konferansa katıldı. Konferansın tamamlanmasının ardından Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara B&..

YENİ SRİ LANKA VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİ KONFERANSI GERÇEKLEŞTİ

“Sri Lanka ve Türkiye İlişkileri” adlı konferans Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İsmail Hakkı İnan Konferans Salonu’nda 17 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Konferansa Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohıdeen Amza, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, akademisyen ve öğrenciler katıldı.   S..