Motif Vakfı tarafından bu yıl 20.si düzenlenen Motif Halk Bilim Ödülleri töreni kapsamında  “2014 Maddi Folklor Ürünlerini Derleme ve Yaşatma Ödülü” Üniversitemiz Rektörlüğü, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ne verildi. Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük 26 Aralık 2014 Cuma günü İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törende ödülü teslim aldı.

Rektörümüz “Şehirlerin sultanı sultanların şehri Edirne’den selam getirdim, Bursa’nın oğlu İstanbul’un babası Edirne’den selam olsun” diye başladığı konuşmasında “Amerika keşfedilmeden önce bu yapılar 1488 yılında inşa edilmişti. Öncelikle külliyenin banisi Sultan II. Bayezid Han olmak üzere atalarımızı rahmetle anıyoruz. 15. yüzyıldan Tıp Fakültesi ve Uygulama Araştırma Hastanesi ile psikiyatri hastalarının devrin en modern yöntemleriyle tedavi edildiği medeniyetimizin çok önemli eserlerinden olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni var gücümüzle korumaya devam edeceğiz. Bu yapıların Üniversitemiz bünyesine geçtiği 1984 yılından itibaren emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu içerik 29.12.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 3133 kez okundu.