ÜNİVERSİTEMİZE ÖDÜL

Motif Vakfı tarafından bu yıl 20.si düzenlenen Motif Halk Bilim Ödülleri töreni kapsamında  “2014 Maddi Folklor Ürünlerini Derleme ve Yaşatma Ödülü” Üniversitemiz Rektörlüğü, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ne verildi. Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük 26 Aralık 2014 Cuma günü İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törende ödülü teslim aldı.

Rektörümüz “Şehirlerin sultanı sultanların şehri Edirne’den selam getirdim, Bursa’nın oğlu İstanbul’un babası Edirne’den selam olsun” diye başladığı konuşmasında “Amerika keşfedilmeden önce bu yapılar 1488 yılında inşa edilmişti. Öncelikle külliyenin banisi Sultan II. Bayezid Han olmak üzere atalarımızı rahmetle anıyoruz. 15. yüzyıldan Tıp Fakültesi ve Uygulama Araştırma Hastanesi ile psikiyatri hastalarının devrin en modern yöntemleriyle tedavi edildiği medeniyetimizin çok önemli eserlerinden olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni var gücümüzle korumaya devam edeceğiz. Bu yapıların Üniversitemiz bünyesine geçtiği 1984 yılından itibaren emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu içerik 29 Aralık 2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2739 kez okundu.

NEVRUZ ŞÖLENİ COŞKUYLA KUTLANDI

Üniversitemizin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Nevruz Şöleni” 21 Mart 2017 tarihinde Bolca Ana Yemekhanesi önünde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Mümin Şahin ile Dekanlar, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Ma..

TÜRKSOY HALK ÇALGILARI ORKESTRASI NEVRUZ KONSERİYLE BÜYÜLEDİ

Türksoy Halk Çalgıları Orkestrası Nevruz Konseri 23 Mart 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konsere Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konserde TÜRKSOY Genel Sekreteri adına TÜRKSOY Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı b..