ÜNİVERSİTEMİZE ÖDÜL

Motif Vakfı tarafından bu yıl 20.si düzenlenen Motif Halk Bilim Ödülleri töreni kapsamında  “2014 Maddi Folklor Ürünlerini Derleme ve Yaşatma Ödülü” Üniversitemiz Rektörlüğü, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ne verildi. Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük 26 Aralık 2014 Cuma günü İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törende ödülü teslim aldı.

Rektörümüz “Şehirlerin sultanı sultanların şehri Edirne’den selam getirdim, Bursa’nın oğlu İstanbul’un babası Edirne’den selam olsun” diye başladığı konuşmasında “Amerika keşfedilmeden önce bu yapılar 1488 yılında inşa edilmişti. Öncelikle külliyenin banisi Sultan II. Bayezid Han olmak üzere atalarımızı rahmetle anıyoruz. 15. yüzyıldan Tıp Fakültesi ve Uygulama Araştırma Hastanesi ile psikiyatri hastalarının devrin en modern yöntemleriyle tedavi edildiği medeniyetimizin çok önemli eserlerinden olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni var gücümüzle korumaya devam edeceğiz. Bu yapıların Üniversitemiz bünyesine geçtiği 1984 yılından itibaren emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu içerik 29 Aralık 2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2753 kez okundu.

YENİ 23 NİSAN REKTÖRÜ TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE UZAY ÇALIŞMALARINI BAŞLATIYOR

Üniversitemiz Anaokulu öğrencileri 21 Nisan 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleşen ziyarette Rektörümüz çocuklar ile sohbet ederek hediyeler dağıttı.Rektörümüzün sorduğu bilmeyece doğru cevap vererek Rektörlük koltuğuna oturan öğrencimiz astronot olmak istediğini ifade etti. &O..

YENİ SAĞLIK MÜZESİNİN 20. YILI KONSER VE SERGİ İLE KUTLANDI

Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesinin kuruluşunun 20. Yıldönümü dolayısıyla 23 Nisan 2017 tarihinde Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesinde konser ve sergi düzenlendi. Etkinliğe Edirne Valisi Günay Özdemir, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile sanatseverler katıldı. Üniversitemiz II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesinin kuruluşunun 20. yıldönümüne özel bir hat ..