ÜNİVERSİTEMİZE ÖDÜL

Motif Vakfı tarafından bu yıl 20.si düzenlenen Motif Halk Bilim Ödülleri töreni kapsamında  “2014 Maddi Folklor Ürünlerini Derleme ve Yaşatma Ödülü” Üniversitemiz Rektörlüğü, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ne verildi. Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük 26 Aralık 2014 Cuma günü İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törende ödülü teslim aldı.

Rektörümüz “Şehirlerin sultanı sultanların şehri Edirne’den selam getirdim, Bursa’nın oğlu İstanbul’un babası Edirne’den selam olsun” diye başladığı konuşmasında “Amerika keşfedilmeden önce bu yapılar 1488 yılında inşa edilmişti. Öncelikle külliyenin banisi Sultan II. Bayezid Han olmak üzere atalarımızı rahmetle anıyoruz. 15. yüzyıldan Tıp Fakültesi ve Uygulama Araştırma Hastanesi ile psikiyatri hastalarının devrin en modern yöntemleriyle tedavi edildiği medeniyetimizin çok önemli eserlerinden olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni var gücümüzle korumaya devam edeceğiz. Bu yapıların Üniversitemiz bünyesine geçtiği 1984 yılından itibaren emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu içerik 29 Aralık 2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2875 kez okundu.

2017-2018 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz 2017 – 2018 Akademik Yılı Açılış Töreni 14 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışa Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, , Rektör Yardımcılarımız Prof..

YENİ SRİ LANKA DEMOKRATİK SOSYALİST CUMHURİYETİ VE ÇEKYA ANKARA BÜYÜKELÇİLERİ'NDEN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohiden Amza, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile birlikte 17 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen “Sri Lanka- Türkiye İlişkileri” adlı konferansa katıldı. Konferansın tamamlanmasının ardından Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara B&..