ÜNİVERSİTEMİZDEN SIRBİSTAN ULUSLARARASI NOVİ PAZAR ÜNİVERSİTESİNDE SANAT SERGİSİ

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Ayhan Çetin, Yrd. Doç. Dr. Ersan Sarıkahya ile Genel Sekreter Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı’ya ait kişisel sergiler  08 Aralık 2017 tarihinde Uluslararası Novi Pazar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde açıldı.

Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı’nın kendi kadrajından fotoğraflarından oluşan kişisel sergisinde Edirne’nin tarihi dokusu ile iç- dış mekan tezatlığını çarpıcı bir üslupla ele aldığı, renk skalasını daraltarak biçimin ön plana çıkarıldığı bir sanat anlayışının sanatseverler ile buluşturduğu görüldü.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ersan Sarıkahya’nın çarpıcı bir üslupla ele aldığı ve grafik bir dille oluşturduğu afiş tasarımlarından oluşan sergisinde günümüzün global sorunlarından biri haline gelen göç, sınır ve barış kavramlarına vurgu yapıldığı görüldü.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ayhan Çetin’e ait kişisel sergide ise kağıt üzeri karışık teknikle elde edilen kent siluetlerinde metropol imgelerinin dinamik bir üslupla görselleştirilerek beton ve demirin doğanın görselliğine etki eden negatife görüntülerinin izleyiciye sunulduğu gözlemlendi.          

Trakya Üniversitesi ile Uluslararası Novi Pazar Üniversitesi arasında karşılıklı iş birliğini pekiştirecek bir zemin temin etmeyi amaçlayan sergilerin açılışında konuşan Uluslararası Novi Pazar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Fehim Huskovic, böylesine anlamlı ve kapsamlı sergiler gerçekleştirmeyi uzun süredir hayal ettiklerini ve bu hayallerini gerçekleştirmiş olmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Prof. Fehim Huskovic’in konuşmasının ardından söz alan Uluslararası Novi Pazar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suad Becirovic, Uluslararası Novi Pazar Üniversitesi ile Trakya Üniversitesi arasında iş birliğinin önemli bir adımı olan bu tür etkinliklerin gerek Balkanlar’daki ortak dile katkı sunduğunu gerekse üniversiteler arası yeni iş birliği projelerine zemin hazırladığını ifade ederek Trakya Üniversitesi ile iş birliğini önemsediklerini sözlerine ekledi.

Sergilerin açılışında Üniversitemizi temsilen söz alan Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı, sergilerin açılışına ve iş birliği projelerine vesile olan Novi Pazar Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Suad Becirovic’e teşekkür ederek başta Trakya Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere Rektör Yardımcılarımızın selamlarını ve iyi dileklerini iletti.

Açılışta son sözü alan Uluslararası Novi Pazar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şefket Kırcic, konuşmasında Türkiye’nin kültür ve sanat açısından zenginliğine vurgu yaparak böylesine zengin bir coğrafyadan ülkelerine gelip sergi açan sanatçılara teşekkürlerini sundu.

Sergilerin açılışının tamamlanmasının ardından Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü Öğr. Gör. Hakan Akıncı’ya “Yılın En Başarılı Müzecisi Ödülü” verildi. Ödülün Öğr. Gör. Hakan Akıncı’ya takdiminin ardından müze iş birliği konusunda karşılıklı görüşmeler gerçekleştirildi ve bazı konularda mutabık kalınarak anlaşmalar yapıldı.

Sergiler, 15 Aralık 2017 tarihine kadar Uluslararası Novi Pazar Üniversitesi sergi salonlarında sanatseverlerin ziyaretine açık tutulacak.

Bu içerik 13.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 2420 kez okundu.