ÜNİVERSİTEMİZDEN NİCOLAE TİTULESCU SEMPOZYUMUNA KATILIM

Romanya Cumhuriyeti Başkonsolosu Adriana Ciamba himayesinde 11 Ekim 2017 tarihinde Romanya Kültür Merkezi’nde Nicolae Titulescu'nun adına düzenlenen sempozyuma alanlarında uzman Romen ve Türk akademisyenler katılırken Üniversitemiz Balkan Araştırma Enstitüsünden Yrd. Doç. Dr. Yüksel Bekir Hoş Üniversitemizi temsil etti. Sempozyumda Mustafa Kemal Atatürk ve Romanya Dışişleri Bakanı Nicolae Titulescu arasındaki barış ve geleceği inşa edici nitelikteki ortaklık, boğazlar meselesinde Romanya'nın Türkiye yanlısı tutumu ve iki ülkenin yapıcı gayreti ve bilhassa Mustafa Kemal Atatürk ile Nicolae Titulescu'nun ortak çabaları sonucunda kurulan Balkan Antantı ve bu antantın söz konusu dönemde II. Dünya Savaşı öncesindeki Balkan coğrafyasının huzuru açısından önemine değinildi ve bütün bu yapıcı çabaların mimarlarından olan Nicolae Titulescu'nun Türkiye ve Türkler açısından öneminin de ayrıca altı çizildi.

YENİ ÜNİVERSİTEMİZDE "END NOTE" EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda bilimsel bilgileri toplama, saklama, paylaşma ile tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecine yardımcı olan "EndNote" veri tabanı eğitim semineri gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Trak..

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..