ÜNİVERSİTEMİZDEN ROMANYA KÖSTENCE’YE ZİYARET

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar, Tatar Türk toplumunun en fazla yaşadığı bölge olan Romanya’nın Köstence şehrini 28-30 Mayıs 2017 tarihleri arasında ziyaret ederek Üniversitemizin tanıtımını yaptılar. Toplantılara Balkan Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve Romanya Gazete Balkanın sahibi Ali Soydan da katıldı.

Bu ziyaret kapsamında Bükreş Büyükelçisi Koray Ertaş, Köstence Başkonsolosu Uygar M Sertel, Köstence Müftüsü Murat Yusuf, Ovidius Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Liliana Ana Tuta, Ovidius Üniversitesi Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Cristina Duhnea, Ovidius Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Denis Ibadula, Romanya Demokrat Türk Birliği Başkanı Fedbi Osman, Romanya Demokrat Türk Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr.Ervin İbrahim, Romanya Demokrat Müslüman Türk Tatar Birliği Başkanı Gelil Eserghep, Türk Romanya Lisesi olan Kemal Atatürk Ulusal Koleji Müdürü Accan Mologani, Müdür Yardımcısı Muhammet Bülbül ve öğretmenler ile görüşüldü.

Türk Dernekleri ve okullarda Trakya Üniversitesinin Balkan Politikası ve Balkanlı öğrenci sayısı arttırmaya yönelik planlarımız hakkında bilgi verildi. Özellikle yaklaşık 2000 Balkanlı öğrenciye sahip Üniversitemizde sadece 9 Romanyalı öğrencinin olması ve bu sayının en kısa zamanda arttırılması gerektiği vurgulandı. Türk Birlikleri, Trakya Üniversitesinin Köstence’ye gelmesi ve ilgilenmesinin gurur verici olduğunu vurguladılar. Türk Romanya Lisesi olan Kemal Atatürk Ulusal Koleji Müdürü Accan Mologani ise ilk kez bir Türk Üniversitesinin Liselerini ziyaret ettiğini ve bunun öğrencileri üstünde çok pozitif bir etki yarattığını vurguladı.

Ovidius Üniversitesi ziyaretlerde, üniversiteler arası İkili Anlaşma Protokolü, Erasmus+ ve Mevlana Programı, Balkan Üniversiteler Birliği ve Türkiye’deki burs imkanları hakkında bilgi verildi ve Üniversitemiz tanıtıldı. Toplantıda ortak araştırma olanakları ve projeler görüşüldü. Balkan Üniversiteler Birliğinin önemi anlatıldı. Toplantıda Mevlana Bursları ve eğitim hareketliliği ve Erasmus + programında hareketliliğin olduğu Güzel Sanatlar Fakültesi dışında diğer bölümlerle de işbirliği yapılması gerekliliğinin üzerinde duruldu.
Bu içerik 05.06.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 661 kez okundu.