ÜNİVERSİTEMİZDE TEMİZ ENERJİ KONUSUNDA BÜYÜK ADIM

Trakya Üniversitesinde temiz enerji çalışmaları sürüyor. Bu amaçla Yüksek Mimar Çelik Erengezgin ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yüksel Kaplan 29 Eylül 2017 tarihinde Rektörümüze ziyarette bulundu. Hidrojen enerjisi konusunda dünya çapında bir otorite olan Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu’nun tavsiyeleriyle Üniversitemize gelen bilim insanlarından Yüksek Mimar Çelik Erengezgin ile Üniversitemizde yapılması düşünülen ekolojik bina projesi ön çalışması yapıldı. Prof. Dr. Yüksel Kaplan hidrojen enerjisi konusunda yapılacak Ar-Ge çalışmaları için bilgi verdi. Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, yenilenebilir enerji konusunda çalışmalar yapan Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Eryener ve Makine Mühendisliği Enerji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semiha Öztuna da bulundu.

Bu içerik 05.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 901 kez okundu.