ÜNİVERSİTEMİZ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

Kırklareli Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği yaz okuluna katılan 11 ülkeden 28 öğrenci 05 Ağustos 2015 tarihinde Üniversitemizi ziyaret etti. Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda öğrencilere Üniversitemizi ve Edirne’yi tanıtmak amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Üniversitemizin tanıtım sunumunun izlenmesinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, öğrencilere Üniversitemiz ve Edirne hakkında bilgi verdi. Rektörümüz yaptığı konuşmada “kırk binden fazla öğrencisi bulunan Üniversitemizde yabancı uyruklu öğrencilerin büyük bir bölümünü Balkanlardan gelen öğrenciler oluşturmaktadır. Üniversitemiz fakülteleri, yüksekokulları, enstitüleriyle Balkanların öncüsü konumundadır. Türkiye’nin ilk ve tek Balkan Araştırma Enstitüsüne ve Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsüne sahibiz. Çok güçlü bir tıp fakültemiz bulunan Üniversitemizde Türkiye’de uluslararası endekste yer alan tıp fakültesi dergisi olan “Balkan Medical Journal” isminde bir dergimiz bulunmaktadır. Üniversitemiz öncülüğünde Balkan Kütüphaneler Birliği kuruldu ve bu birlikle beraber “Journal of Balkan Libraries Union” isimli dergi yayın hayatına başlamıştır.” dedi.  Rektörümüz ayrıca Üniversitemiz öncülüğünde Balkan Üniversiteler Birliği kurularak birliğin kalıcı sekretaryasının Üniversitemiz bünyesinde bulunduğunu vurguladı.

Rektörümüz konuşmasında Üniversitemizde yazları Balkan öğrencileri için sempozyumlar ve projeler düzenliğini ve yabancı uyruklu öğrenciler için Türkiye’deki en büyük Türkçe öğrenme merkezinin bulunduğunu belirtti. Rektörümüz ayrıca Üniversite hastanemizin sahip olduğu imkanlarla ve güçlü alt yapısıyla sadece Edirne’ye değil tüm bölgeye ve Balkanlara hizmet ettiğini söyledi.

Rektörümüz konuşmasının devamında Edirne’nin Balkanlardaki önemini vurgulayarak tarihi hakkında bilgi verdi.

Toplantının ardından öğrenciler için Edirne turu düzenlenerek öğrencilere Edirne’nin tarihi ve kültürel yerleri tanıtıldı.
Bu içerik 05.08.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1575 kez okundu.